Shadow

COMMUNITY

Στεκόμαστε δίπλα στην Ήβη: Μια υπόθεση τρανσφοβικής επίθεσης στα Χανιά

Στεκόμαστε δίπλα στην Ήβη: Μια υπόθεση τρανσφοβικής επίθεσης στα Χανιά

COMMUNITY, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ
Ήταν τον Ιούνιο του 2016 όταν η Ήβη, μια τρανς γυναίκα, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από δύο άνδρες κοντά στα Νεώρια, στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Η Ήβη χλευάστηκε και χτυπήθηκε επειδή είναι τρανς.  Η επίθεση μάλιστα έγινε σε κοινή θέα, μπροστά σε ανοιχτά καταστήματα. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από μία εργαζόμενη που είχε συγκρατήσει τον αριθμό του δικύκλου με το οποίο διέφυγαν, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό. Η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη και η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων είναι «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού». Η Ήβη Καΐσερλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Η επίθεση της Ήβης είχε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διάκρισης, λόγω της ταυτότητας φύλου της και, κατά συνέπεια, υπάγεται στον αντιρατσιστικό ν...
Είμαι μαύρος, είμαι γκέι και δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να αλλάξει

Είμαι μαύρος, είμαι γκέι και δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να αλλάξει

CELEBRITIES, COMMUNITY, LIFESTYLE
Ο Jeremy Sonkin είναι ένας επαγγελματίας παίκτης στο τένις από τις ΗΠΑ. Με ολόκληρο τον κόσμο να καταδικάζει και να καταγγέλλει τη δολοφονία του George Floyd, αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στο outsports, μεταφέροντας τη δική του ιστορία. Διαβάστε την επιστολή του Είμαι ένας μαύρος, υιοθετημένος γκέι άνδρας. Όταν ήμουν 17 ετών δέχτηκα ρατσιστική επίθεση στην πόλη μου στο Γουίτον του Ιλινόις. Με σταμάτησε ένας αστυνομικός και ο πανικός είναι αυτό που ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Με σταμάτησαν, γιατί η αστυνομία έψαχνε για κάποιον μαύρο, που οδηγούσε ένα ασημί αμάξι. Τον κατηγορούσαν για την απαγωγή ενός κοριτσιού. Μαζί μου ήταν δύο φίλοι μου, λευκοί και οι δύο. Ο αστυνομικός, που ήταν εξίσου λευκός, μου ζήτησε να βγω έξω από το αμάξι. Ευτυχώς ο μπαμπάς μου, πο...
«PRIDE UP»: Το διαδικτυακό Pride που θα ενώσει τις δύο πλευρές της  Κύπρου

«PRIDE UP»: Το διαδικτυακό Pride που θα ενώσει τις δύο πλευρές της Κύπρου

COMMUNITY
Το πρώτο κοινό Pride στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμης, το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020. Διοργανώνεται από τις δύο μεγαλύτερες ΛΟΑΤΙ+ οργανώσεις στην Κύπρο, την Queer Cyprus Association και την Accept - LGBTI Cyprus, με θέμα «PRIDE UP» και με πολλές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές εκδηλώσεις και δρώμενα που ετοιμάζονται ειδικά για τη μέρα. Έστω και με κλειστά οδοφράγματα και περιορισμούς στις συγκεντρώσεις, δεν αφήνουμε καμία πανδημία να μας σταθεί εμπόδιο. Αφού δε μπορούμε να βρεθούμε σωματικά μαζί, όπως ελπίζαμε, θα μαζευτούμε νοερά και θα ταρακουνήσουμε ολόκληρο το νησί. Το κοινό διαδικτυακό μας Pride θα περιλαμβάνει ζωντανές μεταδόσεις διαδικτυακών συζητήσεων, παραστάσεων και μουσικής το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020. Γι' αυτό σας προσ...
Μια λίστα με τις pride διοργανώσεις που θα απολαύσεις φέτος από τον υπολογιστή σου

Μια λίστα με τις pride διοργανώσεις που θα απολαύσεις φέτος από τον υπολογιστή σου

COMMUNITY
Φέτος, ο μήνας Υπερηφάνειας θα είναι διαφορετικός. Σύμφωνα με την European Pride Organizers Association, περισσότερες από 500 pride διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν εντελώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊου. Ευτυχώς, σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο το διαδίκτυο αποτελεί μια διέξοδο, ώστε να μη χαθεί η δυναμική του ΛΟΑΤ+ κινήματος καθώς και ο εορτασμός της ΛΟΑΤ+ Υπερηφάνειας. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις pride διοργανώσεις που θα διεξαχθούν φέτος στο internet. Pride For All – PinkNews 04 – 07 Ιουνίου, pinknews.co.uk/pride-for-all Το ενημερωτικό site PinkNews διοργανώνει το δικό του digitαl pride event ενισχύοντας τον σκοπό του Kaleidoscope Trust. To event θα περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων, celebrity Q&A’s, live DJs και πολλά άλλα. ...
Πριν μιλήσουμε για αλληλεγγύη, πρέπει να μιλήσουμε για ασφαλείς χώρους

Πριν μιλήσουμε για αλληλεγγύη, πρέπει να μιλήσουμε για ασφαλείς χώρους

COMMUNITY
Σε ολόκληρο τον κόσμο τα μέλη της τρανς κοινότητας υφίστανται τις περισσότερες διακρίσεις ενώ αποτελούν τα πιο συχνά θύματα επιθέσεων μίσους. Μια πραγματικότητα που έγινε ακόμη πιο δύσκολη με την πανδημία του κορονοϊού και τις επιβαλλόμενες συνθήκες καραντίνας. Η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) και τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μίλησε στο περιοδικό antivirus σχετικά με την καθημερινότητα που τα τρανς/φυλοδιαφορετικά, μη δυαδικά και ίντερσεξ άτομα καλούνται να αντιμετωπίσουν στη χώρα μας. Ξεκινώντας θα ήθελα μιλήσουμε για την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα του σήμερα. Ποια θα λέγαμε πως είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν; Η καθημερινότητα των τρανς, φυλοδιαφορετικών, μη δυ...
Μήνυμα του Aλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας & Τρανσφοβίας

Μήνυμα του Aλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας & Τρανσφοβίας

COMMUNITY, ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας & Τρανσφοβίας, έστειλε το δικό του μήνυμα « Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, στέλνουμε μήνυμα για την προστασία και τη διεύρυνση των κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της στρατηγικής μας. Στο στρατηγικό μας στόχο για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης, χωρίς διακρίσεις. Στις επιδιώξεις κάθε πολιτικής και νομοθετικής μας πρωτοβουλίας, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής μας. Στις διεκδικήσεις και στους καθημερινούς αγώνες μας, ως δύναμη προόδου και κοινωνικής αλλαγής, για ισότητα και δικαιοσύνη. Για μια ζωή όπου στο περιθώριο θα βρίσκονται οι διακρίσεις και όχι οι άνθρωποι.» #IDAHOT2020...
Μήνυμα της ΠτΔ για την μέρα κατά της ομοφοβίας, τρανσφοβίας & αμφιφοβίας

Μήνυμα της ΠτΔ για την μέρα κατά της ομοφοβίας, τρανσφοβίας & αμφιφοβίας

COMMUNITY, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μήνυμα της ΠτΔ,κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας: «Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας. Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας. Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη...
Η καμπάνια του ΣΥΔ βασίζεται στο παγκόσμιο σύνθημα της IDAHOBIT «Breaking The Silence»

Η καμπάνια του ΣΥΔ βασίζεται στο παγκόσμιο σύνθημα της IDAHOBIT «Breaking The Silence»

COMMUNITY
Η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOBIT), τιμάται σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου με στόχο την ανάδειξη των πολλαπλών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εξακολουθούν να υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα, με σκοπό, αφενός την αύξηση της ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, αφετέρου την ακόμα ισχυρότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων με στόχο την θέσπιση ενός συμπεριληπτικού νομοθετικού πλαισίου που θα προστατεύει τα ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα από διακρίσεις και προκαταλήψεις. Η καμπάνια του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), βασίζεται στο παγκόσμιο σύνθημα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας & Αμφιφοβίας (Κυριακή 17 Μαΐ...
Τα ποσοστά της Ελλάδας από την 2η Ευρωπαϊκή ΛΟΑΤΙ Έρευνα

Τα ποσοστά της Ελλάδας από την 2η Ευρωπαϊκή ΛΟΑΤΙ Έρευνα

COMMUNITY, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ
Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) ανακοίνωσε σήμερα (14/05/20) τα αποτελέσματα της 2η ευρωπαϊκής έρευνας για τα ΛΟΑΤΙ άτομα. Εδώ συγκεντρώσαμε κάποια στατιστικά αποτελέσματα από τις απαντήσεις των ΛΟΑΤΙ ατόμων της Ελλάδας. “Δεν μπορώ να κρατήσω το χέρι της ενώ περπατάμε, δεν μπορώ να της δώσω ένα φιλί, ούτε καν στο μάγουλο ως “κανονικό” ζευγάρι. Δεν μπορώ ούτε να την κοιτάξω στα μάτια από φόβο να αποκαλυφθεί. Αλλά η αγάπη είναι σαν τον βήχα, δεν μπορείς να την κρύψεις.”  (Ελλάδα, Λεσβία γυναίκα, 25) Το 74% των ΛΟΑΤΙ ατόμων στην Ελλάδα αποφεύγει -συχνά ή πάντα- να κρατάει το χέρι της/του ομόφυλου συντρόφου στην Ελλάδα. Το αντίστοιχο ποσοστό για την ΕΕ-28, είναι το 61%. Το 39% των ΛΟΑΤΙ ατόμων στην Ελλάδα αποφεύγει ...
Πολύχρωμο Σχολείο: “Αναβάθμιση Σχολείου και άλλες διατάξεις”

Πολύχρωμο Σχολείο: “Αναβάθμιση Σχολείου και άλλες διατάξεις”

COMMUNITY, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ
Δελτίο Τύπου Θέμα: "Για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις" 10-5-2020 Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το Πολύχρωμο Σχολείο, ως οργάνωση που διεκδικεί συμπεριληπτική εκπαίδευση σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου, κατέθεσε τις παρατηρήσεις του, συμμετέχοντας έτσι στο δημόσιο διάλογο και τονίζοντας την ανάγκη για συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε κάθε μελλοντικό σχεδιασμό. Γνωρίζουμε πως η συμπερίληψη δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν και δε διαφαίνεται να υπάρχει ούτε τώρα στις προτεραιότητες του νέου σχεδίου νόμου και θεωρούμε σημαντικό να υπε...
gayhellas.gr - lgbt news and guide
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.