Το Πεντάγωνο καλωσορίζει ξανά τα τρανς άτομα στις ένοπλες δυνάμεις

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε από χθες (07/02/21) ότι οι τρανς άνθρωποι μπορούν «να μπουν και να ενταχθούν» στον στρατό, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το πότε θα σταματήσει επίσημα η απαγόρευση του Donald Trump.

Στις 25 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε εκτελεστική εντολή για να ανατρέψει την απαγόρευση του Trump για τα άτομα που υπηρετούν στο στρατό των Η.Π.Α.

Με την υπογραφή της εντολής, ο Biden επανήλθε στις διαδικασίες που τέθηκαν σε εφαρμογή υπό την κυβέρνηση Obama (2011) επιτρέποντας στα τρανς μέλη να υπηρετούν και πάλι με ορατότητα, και απαγορεύοντας «ακούσιους διαχωρισμούς, απολύσεις και αρνήσεις επανεπιλογής… με βάση την ταυτότητα του φύλου»

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (5 Φεβρουαρίου), ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου John Kirb επιβεβαίωσε ότι οι υποψήφιες/οι τρανς στρατιώτες είναι ελεύθερες/οι να «μπουν και να ενταχθούν» αμέσως.

Σύμφωνα με το LGBTQ Nation, δήλωσε: Εάν πληρούνται όλες οι άλλες προϋποθέσεις, τη φυσική και ακαδημαϊκή σας κατάσταση, καθώς και όλες οι άλλες απαιτήσεις που χρειάζονται για να εγγραφείτε σε ένα σώμα των ενόπλων δυνάμεων, η ταυτότητα των τρανς ατόμων δεν θα αποτελεί φραγμό.” 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

gayhellas.gr - lgbt news and guide
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.