Shadow

Ακόμα ένας δικαστής μπλοκάρει την εντολή Τραμπ για τη φροντίδα των νέων για τη μετάβαση του φύλου

Ομοσπονδιακός δικαστής επέκτεινε το μπλοκάρισμα σε εθνικό επίπεδο την Τρίτη σχετικά με τις εκτελεστικές διαταγές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αναστέλλουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που επιβεβαιώνουν το φύλο για τρανς άτομα κάτω των 19 ετών.

Η απόφαση του δικαστή ήρθε σε μήνυση που κατατέθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα για λογαριασμό οικογενειών με τρανς ή μη δυαδικά παιδιά που ισχυρίζονται ότι η υγειονομική τους περίθαλψη έχει ήδη παραβιαστεί από τις εντολές του προέδρου.

Μια εθνική ομάδα για οικογένειες LGBTQ+ ατόμων και μια οργάνωση γιατρών είναι επίσης ενάγοντες στη δικαστική προσφυγή, μια από τις περισσότερες από 100 αγωγές που εναντιώνονται σε μια σειρά εκτελεστικών διαταγών που έχει εκδώσει ο Τραμπ καθώς προσπαθεί να αντιστρέψει τις πολιτικές του πρώην προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η προκαταρκτική διαταγή από τον επαρχιακό δικαστή των ΗΠΑ Μπρένταν Χέρσον στη Βαλτιμόρη, υποψήφιο Μπάιντεν, κρατά την εκτέλεση των εντολών σε αναμονή όσο η υπόθεση εξελίσσεται, αν και η κυβέρνηση αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Αρκετά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα διέκοψαν τέτοια φροντίδα για ανηλίκους τις ημέρες μετά την εντολή του Τραμπ για να αποφευχθεί η απώλεια της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.

Ένας άλλος δικαστής στο Σιάτλ έχει επίσης μπλοκάρει τις εντολές σε τέσσερις πολιτείες σε μια ξεχωριστή αγωγή που κατατέθηκε από μια ομάδα πολιτειών υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών.

gayhellas.gr - lgbt news and guide
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.