Shadow

«Αγόρια στο ντους»: Η πολυβραβευμένη ταινία που έδειξε η δασκάλα δημοτικού και προκάλεσε αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή μιας δασκάλας να προβάλει στους μαθητές της, ταινία που περιέχει σκηνή στην οποία δύο μικρά αγόρια ανταλλάσσουν ένα φιλί.Γονείς έστειλαν εξώδικο στον διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούν να ξεκαθαριστεί αν το υλικό είχε εγκριθεί από τη Διεύθυνση και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα.

Τα «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), σουηδικής παραγωγής, προβλήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία δασκάλας, προκαλώντας αντιδράσεις από γονείς, ενώ ορισμένοι έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ταινία με «ερωτικό περιεχόμενο».

Ο λόγος έχει ενοχλήσει η ταινία φέρεται να είναι μια σκηνή κατά την οποία δύο μικρά αγόρια ανταλλάσσουν ένα φιλί.

Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και προτείνεται για ηλικίες από 11 έως 17 χρονών. Είναι μικρού μήκους, διαρκεί εννέα λεπτά.

Η ταινία ακολουθεί τον Βίγκο και τον Νόελ, δύο αγόρια στην προεφηβεία, 12 ετών οι οποίοι επιστρέφουν σπίτι μετά από έναν έντονο αγώνα μπάσκετ και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου.

Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα του τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία. Η απορία πάνω στο ζήτημα προκύπτει μετά από ερώτηση του προπονητή της ομάδας, ο οποίος βάζει τους 12χρονους να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άνδρες.

Η ταινία έχει βραβευτεί με

  • Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ
  • Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ
  • Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
  • Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε

Στα credits της ταινίας αναφέρεται: «Η ταινία είναι διαθέσιμη για εκπαιδευτική χρήση μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), CINEDU (www.cinedu-gfc.gr). To έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English