Πολλές χιλιάδες πολίτες στους δρόμους περίπου 80 πόλεων της χώρας για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη ζητούν Δικαιοσύνη και να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες χωρίς καμία συγκάλυψη.
«Τα κέρδη τους οι νεκροί μας» και «ποτέ ξανά» ορισμένα από τα κεντρικά συνθήματα όσων συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που προκήρυξαν Ομοσπονδίες, Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία και που επιχειρήθηκε να αμαυρωθούν με ένα νέο «όργιο χημείας».
Οι σημερινές διαδηλώσεις οργής και πένθους συμπίπτουν με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τις φεμινιστικές οργανώσεις να δίνουν βροντερό «παρών» τόσο με τα δικά τους μπλοκ το πρωί όσο και με νέα πορεία το απόγευμα.
Τέτοιου μεγέθους διαδηλώσεις η χώρα είχε να δεί πολλά χρόνια και η κάλυψη τους έγιναν και απο μεγάλα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία.
«Δεν είναι δυστύχημα, είναι δολοφονία, οι ζωές μας μετράνε», λέει πανό στο «Ρεξ».
Ανθρώποι όλων των ηλικιών βγήκαν στους δρόμους γιατί το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Δεν πρέπει να συγκαλυφτεί. Δεν πρέπει να ξεχαστεί
Οι ευθύνες πολλές. Και διαχρονικές.
Και οι αθώες ψυχές αυτών των παιδιών που χαθήκαν άδικα στο μοιραίο δρομολόγιο του intercity 62 πρέπει να δικαιωθούν