Home CULTURE Θεατρίνων Θεατές: “Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο”- Ολα όσα είδαμε...

Θεατρίνων Θεατές: “Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο”- Ολα όσα είδαμε στην πρεμιέρα

Βρεθήκαμε στην χτεσινή πρεμιέρα του “Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο” στο Studio Κυψέλης και για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα της δουλειά,ς αυτής της υπέροχης θεατρικής ομάδας που λέγεται “Θεατρίνων Θεατές μας εντυπωσίασε.

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιστορία φτιάχνει σαν πλοκή στο νέο του έργο, ο Γιάννης Σολδάτος για τους Θεατρίνων Θεατές. Ένα μύθευμα, για ένα θίασο, που προσπαθεί να πείσει το συγγραφέα του, να παραδώσει μια διασκευή από τα έργα Λεωφορείο ο Πόθος και γλάρος.

Κείμενο: Νίκος Καλαμακίδης / Φωτος: Βασίλης Θεοδώρου

Η διασκευή καθυστερεί και ο θίασος πειραματίζεται πάνω στα αντίστοιχα πρωτότυπα κείμενα Ταυτίσεις ηρώων, ανακατατάξεις & η γνωστή αναρχική γραφή του Σολδάτου, δίνουν στην ομάδα Θεατρίνων Θεατές το έναυσμα να φτιάξουν μια κεφάτη νεανική παράσταση, που εκφράζεται απόλυτα εδώ μέσω του γραμμικού συμβολισμού του θεατρικού συστήματος που έχει εισαγάγει ο Γιώργος Λιβανός στην ελληνική σκηνή , ο οποίος συνσκηνοθετεί μαζί με το Σολδάτο.

Αποτέλεσμα μια δεξιοτεχνικά κουρδισμένη παράσταση, με χιούμορ πολυπλοκότητα, εντάσεις, πολυμέσα , έντονο χρώμα & κυρίως pop art αισθητική που τόσο ταιριάζει στο Λιβανό!

Σύμμαχοι στο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, η σκηνογράφος Δέσποινα Βολίδη που έστησε ένα λευκό ekectrο κουτί που χωρά ακομα και μια λίμνη & το οποίο διαρκώς αλλάζει χρώματα μέσω προβολών και εξαίρετων – όπως πάντα στο άρτιο τεχνικά Studio Κυψέλης- φωτισμών που υπογράφει ο Λιβανός.

Η Βολιδη υπογράφει και τα κοστούμια.

Η Μαρίνα, τραγουδά ένα υπέροχο τραγούδι που γίνεται εντυπωσιακό video κλιπ έναρξης, και για άλλη μια φορά μας θυμίζει ότι είναι η κορυφαία pop τραγουδίστρια.

Ο εκπληκτικός Σίμωνας Πάτροκλος αξιοποιεί το σύστημα του Λιβανού με κινησιολογία λεπτομέρειας, η Χαρά Μπακονικόλα, αναλύει θεατρικά τους κλασσικούς μύθους & οι Θεατρίνων Θεατές προσφέρουν και πάλι ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, συλλεκτικό συνοδεία της παράστασης. Από τους λίγους που απομένουν με πρόγραμμα…

Πολύ καλή διανομή , ταιριαστή και αεράτη, με την μεγάλη πρωταγωνίστρια Καίτη Ιμπροχώρη να κλέβει τις εντυπώσεις ερμηνεύοντας τον εαυτό της αλλά και την Αρκάντινα από το Γλάρο!

Ο Λιβανός ερμηνεύει το σκηνοθέτη με αέρα σαρωτικά κυριαρχικό, και στο Videowall ο Σολδάτος το συγγραφέα και ο Μανος Χατζηγεωργίου ένα reporter!

Η Μαρία Δρακοπούλου είναι μια εντονη, σημερινή Μπλανς & η Παναγιώτα Αβραμοπούλου, η άτεγκτη διεκδικητική Νίνα – και οι δύο όμορφες ηθοποιοί εκφράζουν σωστά & τις αντίστοιχες ηρωίδες των κλασσικών.

Οι δυο άντρες, γεροί άσσοι κι αυτοί στην παράσταση, ο σέξυ κο αρρνωπός Κοβάλσκι του Μάνου Τσιβιλή – καλύτερος από ποτέ- & ο ευαίσθητος Τρέπλιεφ του πολύ καλού Σωτήρη Αντωνίου.

Η Φαίη Χουλιάρα είναι τέλος, σωστά η καρτερική συγκαταβατικη Στέλλα. Όλοι εξυπηρετούν άψογα, με ακρίβεια ωρολογιακής βομβας μιας μεγάλης δυσκολίας παράσταση, τόσο στο συγχρονισμό και την εκτέλεση.

Και εδώ οι Θεατρίνων Θεατές αποδεικνύουν το πόσο γερά δουλεύουν δεκαπέντε χρόνια τώρα σαν ομάδα, απαρτιζόμενοι όπως λέει κι ο δημιουργός τους από εξαιρετικές μονάδες. Μια κεφάτη εντυπωσιακή παράσταση, που κλέβει τις εντυπώσεις αυτή την Άνοιξη και πρέπει να συνεχιστεί και το Φθινόπωρο.

Θέλω τέλος να παραδώσω -μαζί με τους θεατές της πρεμιέρας που το συζητούσαμε-τα εύσημα στη Βολιδη και στο Λιβανό γιατί καταφέρνουν κάθε φορά να μας εκπλήσουν με την ολοκληρωτική ανασκευή του σκηνικού χώρου. Από το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ στο Γλάρο ένας ωκεανός δρόμος! Δεν το βλέπουμε στα μικρά θέατρα αυτό. Σχεδόν ποτέ! Αλλά το κάνουν οι Θεατρίνων Θεατές, μια από τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού θεάτρου!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

News in English
Exit mobile version