Μαρία Κεφάλα: «Εξετάζουμε την επέκταση του Panic Button σε άντρες και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας»

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά και την εκπομπή “Πρωινό Σάουντρακ” φιλοξενήθηκε η η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα.

Η Υφυπουργός παραδέχτηκε πως συνέβησαν πολλά λάθη, ενώ τόνισε ότι έρχονται επεκτάσεις στα εργαλεία αντιμετώπισης της βίας.

«Πρέπει ως Πολιτεία να είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που κινδυνεύει ή νιώθει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται υποστήριξη και προστασία ανεξαρτήτως φίλου είτε άτομο που ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα” δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και του δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Μαρία Κεφάλα. Παραδέχτηκε ότι συνέβησαν πολλά λάθη τη νύχτα της 1ης Απριλίου λέγοντας, “Μας έχει συγκλονίσει όλους η δολοφονία της Κυριακής, το ζητούμενο είναι να εξετάσουμε μέσω της έρευνας τι δεν πήγε σωστά, έγιναν πολλά λάθη.

Για την αντιμετώπιση των αστυνομικών υπαλλήλων στο θέμα τη μοιραία νύχτα είπε ότι, “η Κυριακή στο παρελθόν είχε προβεί σε καταγγελίες και μήνυση, αυτή τη φορά δεν επιθυμούσε να κάνει, η έρευνα θα μας δείξει πραγματικά τι έπρεπε να έχει γίνει, ποια πρωτοκόλλα τηρήθηκαν και ποια όχι, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν ήταν εξειδικευμένο στην έμφυλη ή οικογενειακή βία δεν είναι άλλοθι, καθώς ο κάθε αστυνομικός που έρχεται σε επαφή με ένα θύμα οφείλει να έχει τη βασική γνώση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει. Από την πλευρά μας, στα 44 συμβουλευτικά κέντρα και τους 20 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών γίνονται συνεχώς επιμορφώσεις στο προσωπικό, ακριβώς για αυτόν τον λόγο”.

Παράλληλα έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης για επέκταση του Panic Button, “Εξετάζουμε σοβαρά την επέκταση του Panic Button, ήδη η μία Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη στο τέλος του 2023 ήταν για επέκταση και στην υπόλοιπη χώρα πέραν της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, επιπλέον από τον προηγούμενο μήνα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για μία νέα Κοινή υπουργική Απόφαση ούτως ώστε το κουμπί πανικού να δοθεί σε άντρες, γυναίκες και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας.

Άτομα που καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία είτε στα Αστυνομικά Τμήματα είτε στα Συμβουλευτικά Κέντρα, θα μπορούν να εγκαταστήσουν στο κινητό τους το Κουμπί Πανικού, ούτως ώστε να είναι σε θέση την ώρα που κινδυνεύουν να το πατήσουν για να επέμβει η Άμεση Δράση»

Check Also

Ο Φώτης Μεταξόπουλος σε ομοφοβικό παραλήρημα: «Για μένα είναι καλύτερο να μεγαλώσει ένα παιδί σε ένα ίδρυμα, από το να μεγαλώσει από ομόφυλα ζευγάρια»

Την αντίθεσή του, με την ισότητα στον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία εξέφρασε με κακοποιητικό και …

Exit mobile version