Home ΕΛΛΑΔΑ Covid-19: Το ελληνικό lockdown

Covid-19: Το ελληνικό lockdown

Αυστηρά μέτρα που αφορoύν στο κλείσιμο επιχειρήσεων όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες πολιτών, λαμβάνει το υπουργείο Υγείας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού Έτσι, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας για 14 μέρες ξεκινώντας από Σάββατο 14 Μαρτίου.

Μετά την ανακοίνωση πως κλείνουν παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια, ήρθε και η ανακοίνωση για μπαρ, καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα.

Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριά
Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-away
Κέντρα διασκέδασης
Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων
Βιβλιοθήκες
Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι
Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια
Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)
Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής.
Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Κυριακή 15 Μαρτίου θα κλείσουν όλες οι οργανωμένες παραλίες, καθώς και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19).


Από το Μάιο και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αρχίσουν να λειτουργούν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα, καθώς η μάχη κατά του νέου κορονοϊού επεκτείνεται σε πολλά μέτωπα.

Κοινή υπουργική απόφαση, υπό τον τίτλο: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020», που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ορίζει την «προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας. Ως προς τα ήδη λειτουργούντα, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020».

Αναστέλλει έως την 1η Μαΐου τις προγραμματισμένες κρουαζιέρες της, η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας «Celestyal Cruises», ως αποτέλεσμα των αναπόφευκτων συνθηκών που προκύπτουν λόγω της συνεχούς εξάπλωσης του COVID-19 και των οδηγιών και περιορισμών που θέτουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την απαγόρευση των ταξιδιωτικών μετακινήσεων.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά τα δρομολόγιά της την 1η Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 4 διανυκτερεύσεων «Εικόνες του Αιγαίου», με το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» και στις 2 Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Εκλεκτό Αιγαίο», με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, όπως ήταν προγραμματισμένες.

Τι κι αν έκλεισαν οι καφετέριες, τα μπαρ, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, τι κι αν οι εκκλήσεις για παραμονή στα σπίτια έγιναν κραυγές που ουρλιάζουν για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, πολύς κόσμος ξεχύθηκε στις παραλίες.

Ο ηλιόλουστος και ζεστός για την εποχή καιρός ξελόγιασε αρκετούς πολίτες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντί να υπακούσουν στις οδηγίες των ειδικών και να απομονωθούν στο σπίτι, βγήκαν για βόλτα σε παραλίες και παραθαλάσσια μέρη.

Η παραλία του Φλοίσβου γέμισε από αρκετούς οι οποίοι έκαναν ακόμα και μπάνιο στη θάλασσα, ενώ ακόμα πιο εξοργιστική είναι η εικόνα στην παραλία Θεσσαλονίκης, όπου ο κόσμος είναι κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο.

Μπορεί ο ανεύθυνος Ελληνας να ξεγελάστηκε απο τη Σαββατιάτικη λιακάδα και να όρμηξε έξω χωρίς σκέψη αυτό όμως συμβαίνει και με τους μετανάστες που κυκλοφοράνε στην πόλη

Εξοργιστική είναι και η ανευθυνότητα των ιθυνόντων που ενώ δικαίως επέβαλλαν μέτρα στους Ελληνες δεν σκέφτηκαν τους χιλιάδες μεταναστών που κόβουν όλη μέρα και όλη νύχτα βόλτες στους Αθηναικούς δρόμους χωρίς καμία ενημέρωση. Χαραχτηριστικά παραδείγματα στην οδό Αχαρνών και στην πλ.Βικτωρίας. Φαίνεται πως οι ευαισηθητοποιημένες ΜΚΟ αλλά και τα υπουργεία που ασχολούνται με τους μετανάστες να μην θεωρούν υποχρέωση την ενημέρωση αυτών των ανθρώπων στην γλώσσα τους.

Βράδυ Σαββάτου σε έρημη πόλη

Αδειοι δρόμοι, κλειστά μαγαζιά, σκοτεινά εστιατόρια και μπαρ

ÅËÁ×ÉÓÔÇ Ç ÊÉÍÇÓÇ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ ÔÏ ÓÁÂÂÁÔÏÂÑÁÄÏ.ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ/EUROKINISSI

Το Σύνταγμα που σε ένα κανονικό Σαββατόβραδο θα έσφιζε απο ζωή, θυμίζει Δεκαπενταύγουστο και κάπου-κάπου συναντά κανείς μικρές παρέες να κάνουν περίπατο και να τρώνε κάτι στο χέρι.

ÅËÁ×ÉÓÔÇ Ç ÊÉÍÇÓÇ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ ÔÏ ÓÁÂÂÁÔÏÂÑÁÄÏ.ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ/EUROKINISSI


NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

News in English
Exit mobile version