Shadow

Φ.Σεργουλόπουλος: Πρέπει να σταματήσει ο κακοποιητικός λόγος στην τηλεόραση και τα μέσα.

Καλεσμένος του “Καλύτερα δε Γίνεται” ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τον κακοποιητικό λόγο,για ομοφοβικά σχόλια,ενώ πήρε ανοιχτά θέση για το ελληνικό #metoo.

  «Είμαστε σε μια πολύ κομβική περίοδο και τα πράγματα πια πρέπει να μπουν στη θέση τους. Ο κακοποιητικός λόγος είναι ένας λόγος που δεν πρέπει να εμφανίζεται στην τηλεόραση ποτέ. Ποτέ! Απαγορεύεται να μιλάς κακοποιητικά για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων. Η κοινότητα των gay έχει δεχθεί και έχει πάρει πάνω της ένα κάρμα ότι ό,τι και να πουν για αυτή θα το υποστούμε. Και εγώ έλεγα εντάξει θα σου πει ένα “ουστ” και είχαμε δεχθεί ότι όλο αυτό είναι κανονικό. Δεν είναι κανονικό! Εγώ από μια στιγμή και μετά ήθελα να πω ότι αυτό δεν είναι κανονικό.»

 «Εγώ είμαι αυτός που είμαι, η ορατότητα για μένα είναι πολύ σημαντική, να ξέρει ο άλλος ποιος είναι ο άλλος και ένας gay άνθρωπος είναι αυτός που είναι και είναι εδώ μπροστά σας, δεν χρειάζεται ούτε να κρύβω, ούτε να μη λέω. Και είναι δικαίωμά μου να ζητάω τον σεβασμό και όχι τον κακοποιητικό λόγο»

 «Θα έπρεπε αυτά που έχω ακούσει για τον γιο μου, οι άνθρωποι που τα ξεστόμισαν να έχουν φύγει από τα παράθυρα και όχι να κρατήσουν τις θέσεις τους. Ήταν ένας κακοποιητικός λόγος απέναντι στο παιδί μου και σε εμένα, είναι ανθρώπινα δικαιώματα αυτά!»

Για την ανάρτηση που έκανε πριν γίνουν ονομαστικά οι καταγγελίες είπε «έχω πάψει να φοβάμαι. Την έκανα αυτή την ανάρτηση γιατί το ήξερα. Τον ήξερα αυτόν τον τύπο. Η Τζένη Μπότση σε μια συζήτηση που είχαμε το είπε. Και ήταν εκεί και η Αγγελική Λάμπρη. Και άλλες δυο κυρίες. Τελικά η Τζένη κατάφερε να τον ονοματίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Τζένη και η Αγγελική σε δυο γκέι φίλους τους το είπανε. Ξέρανε ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English