Shadow

Τρία χρόνια χωρίς τον Ζακ:Έγινε η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie, μαζί με άλλες συλλογικότητες κάλεσαν σε συγκέντρωση στις 18:00 στην οδό Γλάδστωνος.

antivirus

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη συγκέντρωση και στη μεγάλη και με παλμό πορεία μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε πριν τρία χρόνια, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας ως απάντηση στο μίσος τον ρατσισμό και την ομοφοβία

Intime

Στην οδό Γλάδστωνος μπροστά από το κοσμηματοπωλείο, όπου ο Ζακ Κωστόπουλος έπεφτε πριν από τρία χρόνια νεκρός, περίπου 2.000 άτομα βρέθηκαν στο σημείο, ανταποκρινόμενοι στο διαδικτυακό κάλεσμα της σελίδας Justice For Zak/Zackie.

antivirus

Αφού απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του Ζακ / της Zackie στην οδό Γλάδστωνος, ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Με κεντρικά συνθήματα «Στις 20 Οκτώβρη θα είμαστε όλα εκεί. Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί» και «Τρία χρόνια μνήμη καμιά δικαιοσύνη» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι το Σύνταγμα κι όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή σχημάτισαν το όνομα Ζακ με αναμμένα κεριά.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα,Κόρινθο.

Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και διέσχισε τις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή για να ανεβεί την πλατεία Αριστοτέλους και να καταλήξει στην αφετηρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English