Shadow

Το coming out του Γάλλου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Ο Clément Beaune, είναι μέλος του La République En Marche του Emmanuel Macron, και διορίστηκε υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από τον Γάλλο πρόεδρο τον Ιούλιο.

Ο 39χρονος Γάλλος υπουργός,έκανε coming out, σε συνέντευξή του στο γαλλικό ΛΟΑΤ+ περιοδικό Têtu, λέγοντας ότι θέλει οι άνθρωποι να δουν, ότι το να είσαι γκέι δεν είναι «εμπόδιο» για μια καριέρα στην πολιτική.

Όταν ρωτήθηκε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ στην Ευρώπη, ο υπουργός απάντησε: «Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω» , σύμφωνα με το Politico.

“Οι ξυλοδαρμοί, η βία, η απόρριψη, υπάρχει το 2020. Το να πω, σήμερα, τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, δεν είναι άσεμνο, ή εσκεμμένη οικειότητα” 

Ο Beaune δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τη μισαλλοδοξία κατά των ΛΟΑΤ+ στην Ευρώπη ως ρόλος του ως Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και ότι έχει «ευθύνη» να πολεμήσει τις «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤ» της Πολωνίας.

Μόλις διορίστηκε, ο Clément Beaune κατήγγειλε στη Γαλλία τις ζώνες «χωρίς ΛΟΑΤ» της Πολωνίας, μετά από μήνες σιωπής από τον προηγούμενο υπουργό, Jean-Yves Le Drian.

“Προέρχομαι από μια οικογένεια στην οποία οι άνθρωποι απελάθηκαν, επειδή ήταν Εβραίοι, πριν από δύο γενιές. Αυτό μου ταιριάζει. Ωστόσο, δε θα ήθελα να πω ότι αγωνίζομαι ενάντια στις «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤ» επειδή είμαι ομοφυλόφιλος. Θα ήταν προσβλητικό να πούμε ότι παλεύω αυτόν τον αγώνα για τον εαυτό μου” 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English