Shadow

Το δικό μου #MeToo: “Γνωστό ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο με πλησίασε και με γρονθοκόπησε”

Σε μια επίθεση που δέχθηκε, “μετά την παρέλαση του Athens Pride το 2018 από γνωστό ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο”, αναφέρεται η πρόσφατη ανάρτηση τ@ Jason Αντιγόνη Δούση με τίτλο: το δικό μου #MeToo

“Στο Athens Pride του 2018, μόλις είχε τελειώσει η πορεία, γνωστό ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο με πλησίασε και με γρονθοκόπησε. Βρισκόμουν στο γκαζόν του Συντάγματος με τον τότε σύντροφό μου. Ξαφνικά έρχεται κατά πάνω μου το εν λόγω άτομο. Στην αρχή νόμισα ότι αυτή τη φορά θα είναι καλό μαζί μου. Και λέω αυτή τη φορά γιατί παλαιότερα με είχε προσβάλλει μπροστά σε αρκετό κόσμο.

Όντας, λοιπόν, κουρασμένος από την πορεία του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, βλέπω το άτομο να με πλησιάζει και στα καλά του καθουμένου να μου ασκεί κριτική για τη δημόσια εικόνα μου: «Τζέισον-Αντιγόνη, δεν συμφωνώ καθόλου με αυτά που κάνεις.» «Εντάξει, το κάθε άτομο που έχει δημόσια εικόνα και ασχολείται με τον ακτιβισμό έχει τον τρόπο του ως προς το πώς δρα.», απαντώ όσο πιο ψύχραιμα μπορούσα. «Να διαβάσεις τη συνέντευξή μου που βγαίνει σε λίγες μέρες, να καταλάβεις!», μου λέει με έπαρση εκείνο το άτομο. Κι εγώ προσθέτω: «Να διαβάσεις κι εσύ καμιά συνέντευξή μου, να καταλάβεις πώς σκέφτομαι και εννοώ τα πράγματα.» Πριν καν ολοκληρώσω την φράση μου, μου δίνει μια απίστευτα δυνατή γροθιά στο κεφάλι. Παρά λίγο να πέσω κάτω. Ευτυχώς ήταν ο σύντροφός μου μαζί μου, ο οποίος το απώθησε, γιατί ποιος ξέρει πόσο ξύλο ακόμα ήταν ικανό να ρίξει.

Τα άτομα που είχαν αναλάβει την ασφάλεια του Pride εμφανίστηκαν άμεσα προκειμένου να με υπερασπιστούν και να δουν αν ήμουν καλά. Αντιλαμβάνομαι ότι το άτομο με το που τους βλέπει, έχει ήδη εξαφανιστεί. Γυρνάω σπίτι μου σε οικτρή ψυχολογική κατάσταση, νιώθοντας ότι η σημαντική αυτή μέρα για μένα έχει λήξει με τον χειρότερο τρόπο. Μιλάω με τον δικηγόρο μου Βασίλη Σωτηρόπουλο, και του διαμηνύω να μεταφέρει σε κοινούς φίλους που έχω με το άτομο ότι δεν πρόκειται να κινηθώ νομικά, αλλά ας το συγκρατήσουν, προκειμένου να μην επαναλάβει κάποια τέτοια επίθεση. Και ακόμα και τώρα αυτό ισχύει, σκοπός αυτής της δημόσιας καταγγελίας είναι αφενός να κατανοήσει το συγκεκριμένο άτομο ότι δεν φοβάμαι, αφετέρου να συνταχθώ με το κίνημα Me Too, και να δώσω ένα θετικό μήνυμα κατά της βίας οποιασδήποτε μορφής.

Δεν πρόκειται να κινηθώ νομικά, παρότι έχω και μάρτυρες για το περιστατικό. Ίσως γιατί κατανοώ τη σκληρή ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και ελπίζω ότι το έχει κατά βάθος μετανιώσει, κι ας μην μου έχει ζητήσει από τότε καμία συγγνώμη, ούτε απευθείας, ούτε δι’ αντιπροσώπου. Αποφάσισα να γνωστοποιήσω την επίθεση αυτή ακόμα περισσότερο γιατί θεωρώ διπλά απαράδεκτη την επίθεση ενός ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου προς ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο, δεδομένου του ότι υφιστάμεθα συνεχώς ομοφοβική και τρανσφοβική βία και διακρίσεις. #metoo λοιπόν κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που ξεκίνησε αυτό το άνοιγμα του ζητήματος της κακοποίησης. Κι επίσης ένα συγγνώμη στα άτομα που μπορεί να έχουν πέσει θύματα βίας μετά από μένα και δεν τους έδωσα μέχρι τώρα το κουράγιο να την καταγγείλουν και αυτά. Ίσως κάποια στιγμή βρω το κουράγιο να πω ποιο ήταν το άτομο.

Προς το παρόν, δεν θα το πω, γιατί πρόκειται περί γνωστού ατόμου, και φοβάμαι ότι πολλά από τα ΜΜΕ θα παρουσιάσουν το ζήτημα με κιτρινισμό, κι επειδή αγαπώ την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σαν οικογένειά μου, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σχηματίσει -πόσο μάλλον να διαδώσει-, την εντύπωση πως τέτοιου είδους επιθέσεις συνηθίζονται στην κοινότητα. Ίσα-ίσα, η ομοφοβία και η τρανσφοβία που δεχόμαστε, έρχεται κατά βάση από την υπόλοιπη κοινωνία. Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι και πρέπει να είναι μια γροθιά απέναντι στο κακό. Δηλώνω, τέλος, πως θα μου έφτανε έστω τώρα η ειλικρινής μεταμέλεια του ατόμου αυτού, καθώς είμαι βέβαιος πως θα διαβάσει το κείμενο αυτό”.

Το δικό μου Me Too Στο Athens Pride του 2018, μόλις είχε τελειώσει η πορεία, γνωστό ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο με πλησίασε και με…

Δημοσιεύτηκε από Jason Dousis στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English