Shadow

ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 σχολιάζουν την Επιτροπή Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+

Την σύσταση  επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την εξέλιξη αυτή σχολίασαν ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, μέσω ανακοινώσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν ενδιαφέρεται πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης και δεν υποκρίνεται για μια ακόμη φορά να δεσμευθεί πως συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό γάμο για όλους»

Μετά την καταψήφιση από τον κ. Ζαγοράκη της έκθεσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μετά τον αδιανόητο ισχυρισμό του κ. Αθανασίου ότι «κακώς καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια» που ποινικοποίησε τις σχέσεις ομόφυλων ζευγαριών, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης υποκριτικά προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Φυσικά κανείς δεν ξεχνάει την αντιδραστική στάση της ΝΔ και του ίδιου προσωπικά όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις πρώτες μεγάλες τομές υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αν ενδιαφέρεται πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης και δεν υποκρίνεται για μια ακόμη φορά, μπορεί αντί για Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, σε πρώτη φάση απλά να δεσμευθεί πως συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό γάμο για ολους και να διαμορφώσει το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε, αρχικά, πως «η σύσταση Επιτροπής για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ από την Κυβέρνηση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη με τη “Στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ 2010-2025” προτρέπει τα Κράτη-Μέλη να αναπτύξουν αντίστοιχα Σχέδια Εθνικής Στρατηγικής για δράσεις ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ, παρέχοντας την απαιτούμενη στήριξη».

Ωστόσο, «μένει να δούμε αν θα ληφθούν υπόψιν τα συμπεράσματα και αν ο Πρωθυπουργός δεσμεύεται προσωπικά για την υλοποίησή τους». Παράλληλα, «δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως τον τελευταίο καιρό υπήρξαμε μάρτυρες ομοφοβικών δηλώσεων τόσο από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, όσο και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, κάτι που μας επαναφέρει σε μια λιγότερο αισιόδοξη πραγματικότητα»

«Είναι καιρός να γίνει αντιληπτό από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου πως καμία διάκριση δεν είναι ανεκτή. Ως Κίνημα Αλλαγής περαιτέρω, προσδοκούμε και θα συμβάλλουμε κι εμείς σε κάθε προσπάθεια Δήμου της χώρας μας να αξιοποιήσει τη στήριξη που δεσμεύεται να του παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη θέσπιση τοπικών πολιτικών ένταξης», κατέληξε το ΚΙΝΑΛ στη σημερινή ανακοίνωσή του για τη σύσταση της επιτροπής για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

ΜέΡΑ2: «Σταματήστε να υποκρίνεστε και να εργαλειοποιείτε τους ΛΟΑΤΚΙ+ πολίτες»

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνοντας τους πολίτες ότι συστήνεται επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Η Κυβέρνηση που καταψήφισε τον νόμο επέκτασης αναδοχής παιδιού στα ομόφυλα ζευγάρια, η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που επίστησε την προσοχή των πολιτών διότι «βίγκαν, λεσβίες, παγανίστριες και μάγισσες προσπαθούσαν να επιβάλλουν τη λεσβιακή τους βιγκανικότητα στους φιλήσυχους νοικοκύρηδες χριστιανούς ορθόδοξους Έλληνες», η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Τσιάρα που μας ενημέρωσε ότι «τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα», η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που πιστεύει ότι οι διεμφυλικοί θέλουν να αλλάξουν φύλο επειδή υποκινούνται από εξωγήινους στον Υμηττό, αυτή η κυβέρνηση μας είπε ότι «εργάζεται για μια σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα που δεν νοείται να αποκλείει ή να διαχωρίζει τους πολίτες της».

Δεν παρέλειψε δε να μας ενημερώσει ότι η επιτροπή θα εργαστεί μέχρι το… 2023 για να μπορέσουν υπουργεία και φορείς να ορίσουν τους στόχους και τις δράσεις τους ώστε να υλοποιήσουν τις πολιτικές για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Κύριε Μητσοτάκη, σταματήστε να υποκρίνεστε και να εργαλειοποιείτε τους ΛΟΑΤΚΙ+ πολίτες. Οι θεσμικές διεκδικήσεις της κοινότητας είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταθέσετε νομοσχέδιο προς ψήφιση και η μόνη «εθνική στρατηγική» που χρειάζεστε είναι αυτή που θα σας εναρμονίσει με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English