Shadow

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Το κατώφλι της ΓΑΔΑ πέρασε πριν λίγη ώρα ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίησηανηλίκων, προκειμένου να ενημερωθεί για το κατά πόσο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, προσήλθε στη ΓΑΔΑ για να ρωτήσει αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης για το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα, καθώς για την ώρα δεν έχει παραδοθεί στην ΓΑΔΑ ένταλμα σύλληψης για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Μερικές ώρες αργότερα, εκδόθηκε το ένταλμα και ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη.

Σε βάρος του σκηνοθέτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην 19η ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Ο κατηγορούμενος, μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Αμέσως μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον 5 περιγραφές ατόμων που αναφέρονται σε περιστατικά βιασμού.

Ο κύβος ερρίφθη ήδη από το πρωί της Παρασκευής, όταν -λίγο πριν η υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη κατονομάσει το Δ. Λιγνάδη ως “επικίνδυνο άνθρωπο” που την “εξαπάτησε”- έγινε γνωστό ότι ακόμα μία μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί σε βάρος του σκηνοθέτη. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 25 ετών σήμερα, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον καλλιτεχνικό χώρο.\

Αργά το βράδυ της Παρασκευής άτομο ηλικίας σήμερα 25 ετών, βρέθηκε στις εισαγγελικές αρχές υποστηρίζοντας ότι έχουν τελεστεί τα αδικήματα της αποπλάνησης και του βιασμού και σε βάρος του, το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας που βρέθηκε στην εισαγγελία επιβεβαίωσε όσα υποστήριξε και ο 25χρονος άνδρας που υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά. Πρόκειται για πρόσωπο που ο 25χρονος επικαλείται στην μηνυση του, περιλαμβάνοντας τον ως ένα από τα παιδιά που είδε σε ηλικία 14 ετών.

Ο μάρτυρας φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη όταν, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English