Shadow

ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και καραντίνα: Ένας οδηγός επιβίωσης

Διανύουμε όλες, όλοι και όλα μας μια περίοδο αυξημένου άγχους και αισθήματος απειλής, που δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα διαρκέσει. Το τελευταίο μέτρο που επιβλήθηκε ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας και η έξοδος από το σπίτι, μόνο μετά από υπεύθυνη δήλωση του λόγου μετακίνησης. Όλες τις τελευταίες μέρες λοιπόν, μένουμε σπίτι. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι η νέα αυτή συνθήκη είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα για όλους-ες-α, και είναι πολύ πιθανό να βιώσουμε έντονες διακυμάνσεις στην ψυχοσυναισθηματική μας κατάσταση όπως άγχος, κρίσεις πανικού, θλίψη, αναβλητικότητα, απόσυρση, θυμό, ευσυγκινησία.

Γνωρίζουμε ότι για αρκετά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ειδικά νεότερα, η παραμονή στο σπίτι με την οικογένεια καταγωγής θα είναι περαιτέρω επιβαρυντική. Επιπλέον, με τον κατ’οίκον περιορισμό αλλά και τα (ορθά) μέτρα αναστολής λειτουργίας των καφέ/bar, κατανοούμε ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα θα έχουν μικρότερη πρόσβαση σε ασφαλείς χώρους της κοινότητας, συναθροίσεις και διασκέδαση, που συχνά αποτελούν τον μόνο χώρο/χρόνο όπου εκφράζονται ελεύθερα και αυθεντικά. Τα παραπάνω δυσχεραίνουν κι άλλο την προσπάθεια για διατήρηση λειτουργικότητας και ψυχραιμίας. Αυτή την περίοδο είναι πιθανό να ενταθεί η καταθλιπτική και αγχώδης συμπτωματολογία, καθώς και το ενδεχόμενο αυτοκτονικότητας και αυτοτραυματισμών.

Ο παρών σύντομος οδηγός έχει στόχο να βοηθήσει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και το περιβάλλον τους να δημιουργήσουν ένα όσο πιο ασφαλές περιβάλλον γίνεται, που θα προστατέψει τη σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Oλόκληρος ο Οδηγός επιβίωσης  εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English