Shadow

Ηθοποιοί καταγγέλλουν τον Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση

Η καταγγελία της Ζέτας Δούκα κατά του Γιώργου Κιμούλη, στον δρόμο που πρώτη χάραξε η Σοφία Μπεκατώρου “σπάζοντας” τη σιωπή της, φαίνεται πως τελικά “άνοιξε” τον ασκό του Αιόλου στον χώρο του θεάματος.

Μετά από την συγκλονιστική καταγγελία της Ζέτας Δούκα για λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, αλλά και τις καταγγελίες άλλων ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό στο θέατρο, οι τρεις γυναίκες καταγγέλλουν τον Κώστα Σπυρόπουλο με κοινή ανακοίνωσή τους στα social media.

Για πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα καταγγέλλουν τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Κώστα Σπυρόπουλο οι τρεις ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά.

Η ανακοίνωση των Μπότση, Λάμπρη, Μιχαλά

“Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν.

Στο πλευρό τους ηθοποιοί και συνάδελφοι

Οι τρεις γυναίκες ανήρτησαν την ίδια ανακοίνωση στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram, ενώ πλήθος ηθοποιών, σκηνοθετών και συναδέλφων τους έσπευσαν να εκφράσουν την στήριξή τους.

Ανάμεσα στα σχόλια συμπαράστασης, ήταν μεταξύ άλλων του Φώτη Σεργουλόπουλου, που έγραψε χαρακτηριστικά στην Τζένη Μπότση: “Από τότε που μου το είπες για πρώτη φορά έβλεπα στο βλέμμα σου πάντα αυτή τη σκιά. Από σήμερα τα μάτια σου θα λάμπουν για πάντα χωρίς το φόβο που τόσα χρόνια έκρυβες όπως μπορούσες. Σ’ αγαπώ και εύχομαι η κόρη σου να είναι ατρόμητη σε όλη της τη ζωή γιατί απλά η μητέρα της έπαψε να φοβάται.”

Παράλληλα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε στην ανάρτηση της Αγγελικής Λάμπρη: “Είμαι δίπλα σου! Όπως ήμουν και τότε, 22 χρόνια πριν, που ήρθες στο σπίτι μου κλαίγοντας αμέσως μετά από αυτό που σου συνέβη. Θα είμαι δίπλα σου και τώρα, και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρεις τη δικαίωση που σου αξίζει! Μέχρι να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος! Σ’ αγαπώ, είσαι ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτό!”

“Μπράβο σου αγαπημένη μου”, σχολίασε η Σμαράγδα Καρύδη, ενώ ο Νίκος Ψαρράς – που προσφάτως στήριξε την Ζέτα Δούκα μαζί με τη Δώρα Χρυσικού – έγραψε στη δημοσίευση της Αγγελικής Λάμπρη: “Αγάπη μου!! Δύναμη!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English