Shadow

ΕΔΕ: Αντισυνταγματική η απόφαση για Πολυτεχνείο, να ανακληθεί άμεσα

Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην πρωτοφανή τετραήμερη απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Η ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντισυνταγματική και θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Εξηγώντας επισημαίνει τις διατάξεις του άρθρου 11 του Συντάγματος όπου ορίζεται ότι «υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…».

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώσει ξαφνικά το βράδυ του Σαββάτου την απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με ξεκάθαρο στόχο την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.γο για «μνημείο αυταρχισμού» και σημειώνοντας ότι «οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, επισημαίνει ότι «καμία κυβέρνηση και με κανένα πρόσχημα δεν δύναται να περιστέλλει άρθρο του Συντάγματος με μία απόφαση υπουργού ή αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Πόσο δε μάλλον η κυβέρνηση που πριν δύο μέρες έστελνε βουλευτές της έξω από το Πολυτεχνείο να “επιχειρούν” μαζί με τα ΜΑΤ». Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ που μαρτύρησαν αγωνιστές της δημοκρατίας.

πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English