Shadow

Χρυσοχοΐδης: «Η τεράστια πλειοψηφία συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε με τη χθεσινή ημέρα».

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν είδε την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι ένας και μόνο αστυνομικός «ασχημόνησε» ενώ οι 4.999 έκαναν τη δουλειά τους.

Τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά γεγονότα αστυνομικής βίας καταπατούν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και τη πλειοψηφία των Ελλήνων, δημοκρατών αστυνομικών, δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής για τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά γεγονότα αστυνομικής βίας  τα οποία έλαβαν χώρα την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως ανέφερε:

«Κύριε υπουργέ σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδερφο του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία στο δρόμο.

Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στο δολοφονημένο 15χρονο, Αλέξη Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό, προσβολή στη Δημοκρατία…

Σαφώς και η κίνηση του κ.Σπίρτζη είναι εντελώς γραφική αλλά η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη έρχεται να μας κάνει να δούμε με συμπάθεια ακόμα και την “για τα μάτια του κόσμου” κίνηση του πρώτου

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολίασε: «Δεν με εξέπληξε η χειρονομία του κ. Σπίρτζη γιατί σε αυτή την αίθουσα ο λαϊκισμός αφθονεί. Η φετινή και η περσινή χρονιά είναι οι μόνες που δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν καταστράφηκε η πόλη με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού. Στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα, αλλά ούτε ένα σχόλιο δεν ακούστηκε. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφής. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά αυτή η υπόθεση έκλεισε».

Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Η τεράστια πλειοψηφία συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε με τη χθεσινή ημέρα. Απομένουν αυτοί οι 1000 που εκπροσωπούν την ευυπόληπτη υπερευαισθησία δικαιωμάτων. Ο νόμος είναι ένας και καμία κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται όσο και αν φωνάζει. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φθηνή. Για αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη».

Για το απαράδεκτο περιστατικό με τον αστυνομικό και την ανθοδέσμη ο υπουργός είπε: «Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4.000 αστυνομικοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Η ΕΔΕ θα τελειώσει μέσα σε 15 ημέρες. Είναι όμως πολιτική επιλογή να αναφέρεστε στον έναν και όχι στους 4.000 και στους τραυματίες στον Κολωνό».

Ανάμεσα στους 4.000 ήταν όμως και αυτοί

Η προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε κινήσεις εγκλωβισμού πολιτών σε κλειστούς χώρους για πολλές ώρες, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να διαλύει ένα μπουκέτο με λουλούδια που είχε αφήσει μια γυναίκα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για τραμπουκισμούς φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων, με την αστυνομία να τους απαγορεύει να κάνουν τη δουλειά τους σχεδόν ολόκληρη την ημέρα.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English