Shadow

Οι Ταλιμπάν «θα εξοντώσουν» τους ΛΟΑΤ+ ανθρώπους στο Αφγανιστάν

Μιλώντας στο PinkNews, ο ομοφυλόφιλος Αφγανός συγγραφέας Νεμάτ Σαντάτ είπε ότι «δεν μπορούμε να πούμε» πόσο άσχημη θα είναι η κατάσταση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν.

Φοβάται ότι οι εξτρεμιστές θα «ξεφορτωθούν και θα εξολοθρεύσουν» όλους τους κουήρ ανθρώπους που μπορούν να βρουν, αν και προβλέπει ότι αυτή η εκκαθάριση κατά των ομοφυλοφίλων θα πραγματοποιηθεί κρυφά, «χωρίς ο κόσμος να παρακολουθεί.»

«Θέλουν να στρέψουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους», προειδοποίησε.

«Αν κάποιος διαπράξει αυτήν την αμαρτία, είναι έργο του διαβόλου»,είχε δηλώσει ο Μουλά Μοχάμεντ Ιμπραήμ, ένας Αφγανός κληρικός που μίλησε στους Los Angeles Times το 2002.

Το Κοράνι επιβάλλει “σκληρή τιμωρία» για τους παραβάτες, εξήγησε, και από την παράδοση υπάρχουν τρεις ποινές: να καούν στην πυρά, να σπρωχτούν στην άκρη ενός γκρεμού, ή να συντριβούν από έναν τοίχο που πέφτει.

Το τελευταίο φαίνεται ότι ήταν το πιο συνηθισμένο στο Αφγανιστάν υπό τους Ταλιμπάν, όπου οι ομοφυλόφιλοι άνδρες συνήθως συνθλίβονταν ή πνίγονταν κάτω από βαριά τείχη, λάσπη, ή τανκς, καθώς πλήθη θρησκευτικών ζηλωτών κοιτούσαν.

Οι Ταλιμπάν υπόσχονται την επιστροφή των ποινών της Σαρία

Όσοι διαφεύγουν από τη χώρα έχουν δίκιο να φοβούνται, καθώς οι Ταλιμπάν έχουν ήδη υποσχεθεί ότι αυτές οι τρομακτικές τιμωρίες της Σαρία θα επιστρέψουν σύντομα.

«Αυτός ήταν ο στόχος μας και πάντα θα είναι», δήλωσε ο Γκιουλ Ραχίμ, δικαστής των Ταλιμπάν που μίλησε για το όραμά του για δικαιοσύνη στη γερμανική εφημερίδα Bild τον περασμένο μήνα.

Το πρόσωπό του παρέμεινε απαθές, καθώς περιέγραφε τους φρικτούς θανάτους που περίμεναν τους ΛΟΑΤΚΙ+ Αφγανούς. «Υπάρχουν μόνο δύο ποινές για τους ομοφυλόφιλους: λιθοβολισμός, ή να σταθούν πίσω από έναν τοίχο που πέφτει πάνω τους. Ο τοίχος πρέπει να έχει ύψος 2,5 έως 3 μέτρα», είπε.

Από την πτώση της Καμπούλ την Κυριακή μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναφερθεί εκτελέσεις ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά η αφγανική υπηρεσία του BBC αναφέρει ότι οι ποινές της Σαρία έχουν ήδη αποκατασταθεί σε πολλές περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English