Shadow

Μποϊκοτάζ απο το Hollywood,στις Χρυσές Σφαίρες λόγω ρατσισμού

Κύμα αντιδράσεων κατά της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που απονέμει τα βραβεία Χρυσές Σφαίρες, προκάλεσε το γεγονός ότι από τις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» φετινές ταινίες, «Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom» και «Judas and the Black Messiah».

Ακολούθησε δημοσίευμα των Los Angeles Times που αποκάλυψε ότι κανένα από τα 87 μέλη της Ένωσης δεν είναι μαύρος ή μαύρη και η HFPA δέχθηκε τόσο σφοδρή κριτική που τελικά το δίκτυο NBC γνωστοποίησε ότι δεν θα μεταδώσει την τελετή απονομής των βραβείων του 2022, επειδή «ο οργανισμός έχει δυσκολίες που συνδέονται με τον συστημικό ρατσισμό και ηθικές αδυναμίες και επειδή διαπιστώνεται έλλειψη σοβαρής μεταρρύθμισης στις τάξεις του».

Οι WarnerMedia, Netflix και Amazon διέκοψαν τη συνεργασία με τον οργανισμό επικαλούμενες έλλειψη εμπιστοσύνης όσον αφορά την υλοποίηση ουσιαστικής μεταρρύθμισης που θα οδηγήσει σε περισσότερη πολυμορφία.

Ο Τομ Κρουζ,επέστρεψε στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει – Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου για τους ρόλους του στις ταινίες «Jerry Maguire» και «Born on the Fourth of July» και Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή στην ταινία «Magnolia» – σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του οργανισμού.

Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον δήλωσε στο BBC πως δε θα ήθελε να έχει καμία σχέση με την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, καθώς υποστήριξε επίσης πως θα μποϊκοτάρει με κάθε τρόπο τα βραβεία.

Το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο NBC που ανακοίνωσε πως δεν θα μεταδώσει την Τελετή Απονομής των Βραβείων του 2022 προκειμένου να δώσει χρόνο στην HFPA να δρομολογήσει τις πολύ σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν: “Υποθέτοντας ότι ο οργανισμός έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή το σχέδιό του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε το σόου τον Ιανουάριο του 2023”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English