Shadow

Μάρκο Λέμαν: «Δεν ήθελα να περιμένω μέχρι να αποσυρθώ για να δηλώσω ότι είμαι gay»

Ο Μάρκο Λέμαν, μέλος της ομάδας 3Χ3 της Ελβετίας αποφάσισε να βάλει στην άκρη τον φόβο και την αμφιβολία και να δηλώσει πως είναι ομοφυλόφιλος

«Το όνομά μου είναι Μάρκο Λέμαν. Είμαι 27 χρόνων, επαγγελματίας αθλητής του 3Χ3 και αποφάσισα ότι δεν ήθελα να περιμένω μέχρι να αποσυρθώ για να δηλώσω ότι είμαι gay», ανέφερε στην ενότητα «Players Voice» στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

0 27χρονος αναφέρθηκε στην αλλαγή συναισθημάτων, αλλά και στα προσωπεία που ήταν να υποχρεωμένος να… φοράει, προκειμένου να κρύβει αυτό που είναι. Εξηγώντας πως το… σημείο μηδέν ήταν τον Δεκέμβριο του 2019. Όταν υπέστη ψυχολογική κατάρρευση.

«Πώς φανταζόμουν τη στιγμή της αποκάλυψής μου; Αφήστε με να σας εξηγήσω: το ματς είναι ισόπαλο. Παίρνω το τελευταίο σου με τη λήξη του χρόνου. Μέσα! Το νικητήριο σουτ. Είμαι ο πρωταθλητής, διάολε είναι και ο MVP. Όλοι πανηγυρίζουν. Φιλάω τον φίλο μου. Μπουμ, αποκαλύφθηκε. Ξυπνάω και όλα είναι καλά».

 «Το να είσαι ομοφυλόφιλος σε ένα ομαδικό άθλημα φαίνεται ταμπού. Και πρέπει να σταματήσει τώρα. Υπάρχουν νέοι παίκτες που εγκαταλείπουν τα ομαδικά αθλήματα όταν ανακαλύπτουν ότι είναι γκέι. Είχα προβλήματα με την υγεία μου, με την πνευματική και ψυχική κατάστασή μου.»..

«Είχα κρίσεις πανικού, δεν ήθελα να παίξω κάποιες φορές. Ξέρω πως είναι ταμπού, ξέρω πως δεν υπάρχουν άλλοι γκέι στον χώρο μου και γι’αυτό έλεγα πως δεν έχω κάποια σχέση με κοπέλα, επειδή θέλω να αφοσιωθώ στο μπάσκετ. Έβλεπα τους προπονητές να λένε ότι παίζουμε σαν κορίτσια. Άκουσα συμπαίκτες να λένε πως είναι αρρώστια να είσαι γκέι. Κάποια στιγμή, δεν πήγαινε άλλο», αναφέρε ο Λέμαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English