Shadow

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισήμως στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι και επίσημα η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ορκίστηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια τελετή με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη συνεδρίαση της Βουλής, την οποία προέδρευσε ο α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης έδωσαν το παρών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, 13 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, 35 βουλευτές, καθώς και αριθμός πολιτικών και διπλωματικών εκπροσώπων.

Με τη λήξη της ορκωμοσίας στη Βουλή, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου την υποδέχτηκε ο απερχόμενος ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, με τον οποίο και αντάλλαξαν δηλώσεις.

Με αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό και τον κοροναϊό αλλά και τις γυναίκες συνοδεύεται η πρώτη δημόσια παρέμβαση της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λίγο μετά την ορκωμοσία της και την ανάληψη των καθηκόντων επισήμως στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η δήλωση της κ.Σακελλαροπούλου για τις γυναίκες

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, υπογράμμισε ότι ” Eλπίζω η εκλογή μιας γυναίκας για πρώτη φορά στην ανώτατη θέση της χώρας να βελτιώσει τη θέση όλων των γυναικών τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία. Είναι καιρός οι γυναίκες αυτής της χώρας να συνειδητοποιήσουν, ότι μπορούν να φτάσουν όπου ονειρευόνται με την αξία τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν εμπόδια απλώς και μόνο επειδή γεννήθηκαν γυναίκες.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English