Shadow

Άντρες και βλεφαροπλαστική: Πώς θα κερδίσετε ξανά το νεανικό σας βλέμμα

Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, της νεανικότητας, της γοητείας, αλλά και της αρρενωπότητας ενός άντρα. Έτσι, όταν φαίνονται κουρασμένα, επηρεάζουν όλο το πρόσωπο, προσθέτοντας χρόνια και αφαιρώντας από τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα του. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τη χαλάρωση των βλεφάρων και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, ανακτώντας τη νεανικότητα του βλέμματός σας, η βλεφαροπλαστική είναι μια λύση αποτελεσματική με διάρκεια που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 15 χρόνια. Μάλιστα, αυτά που προσφέρει σε έναν άντρα η βλεφαροπλαστική δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επιτευχθούν με μη χειρουργικά μέσα, όπως το υαλουρονικό, το laser ή το botox.

Έτσι, μετά από μια βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων, θα δείτε τη χαλάρωση του δέρματος να εξαφανίζεται και το βλέφαρο να αποκτά πιο νεανική όψη, χωρίς να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση το σχήμα του ματιού και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επίσης, θα πείτε αντίο στο πρωινό πρήξιμο και τα μάτια σας θα φαίνονται συνολικά πιο ξεκούραστα. Το ίδιο εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στην βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων, με τις σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια να υποχωρούν τελείως και τους μαύρους κύκλους να βελτιώνονται σημαντικά. Τόσο στην άνω όσο και στην κάτω βλεφαροπλαστική δεν αφαιρείται μεγάλη ποσότητα λίπους, αλλά γίνεται ανακατανομή του, ώστε να μην… αδειάζει το μάτι.

Οι αισθητικοί στόχοι

Η βλεφαροπλαστική που απευθύνεται στους άντρες είναι μια δημοφιλής επέμβαση και έχει ως στόχο να διορθώσει τη χαλάρωση των βλεφάρων, η οποία είτε είναι κληρονομική είτε οφείλεται στην ηλικία ή σε νευρολογικά και άλλα αίτια. Αφορά τα πάνω ή τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο. Η επέμβαση διενεργείται κυρίως για αισθητικούς λόγους, αν και κάποιες φορές βελτιώνει προβλήματα όρασης ή άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μάτια.

Πώς όμως μπορεί η βλεφαροπλαστική να δώσει σε έναν άντρα ένα νεανικό, αποφασιστικό και ακόμα πιο αρρενωπό βλέμμα; Ανάλογα με την περιοχή όπου διενεργείται η επέμβαση, έχει διαφορετικό σκοπό: στο μεν άνω βλέφαρο στοχεύει στη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος και του σφιγκτήρα μυός, καθώς και στην εξαφάνιση της διόγκωσης του περιοφθαλμικού λίπους. Επίσης, με τη βλεφαροπλαστική είναι δυνατό να ανασηκωθεί ακόμα και η έξω γωνία του ματιού με μια τεχνική γνωστή ως cat eye, που δίνει εντυπωσιακό, γατίσιο βλέμμα. Στο κάτω βλέφαρο το ζητούμενο είναι να αφαιρεθούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια, να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση και να εξαφανιστούν οι ρυτίδες, ενώ μεγάλη είναι η βελτίωση και των μαύρων κύκλων.

Οι τεχνικές

Η βλεφαροπλαστική διενεργείται με μικρές τομές και μετά την ολοκλήρωσή της δεν υπάρχουν εμφανείς ουλές, Στην περίπτωση του άνω βλεφάρου αφαιρείται μέσω της τομής, που ο χειρουργός κρύβει στη βλεφαρική σχισμή, τμήμα του δέρματος και του περιοφθαλμικού λίπους, κυρίως στην εσωτερική πλευρά, που φαίνεται περισσότερο. Η επέμβαση ολοκληρώνεται με ενδοδερμική ραφή, ώστε να μην είναι εμφανείς οι ουλές. Στη δε περίπτωση του κάτω βλεφάρου γίνεται μία τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και σε κάποιες περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης μία συμπληρωματική μικρή λοξή τομή προς τα κάτω στο έξω άκρο.

Η βλεφαροπλαστική στο κάτω βλέφαρο μπορεί να διενεργηθεί και με laser, τεχνική που δεν αφήνει εξωτερικές ουλές, έχει όμως πιο περιορισμένο αποτέλεσμα από την κλασική επέμβαση. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εντοπιστεί και δεύτερη σακούλα ή να υπάρχει χαλάρωση της ταρσιαίας πλάκας, κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Σε αυτά τα περιστατικά εφαρμόζονται πιο εξειδικευμένες χειρουργικές τεχνικές, όπως η κανθοπλαστική ή κανθοπηξία, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να μην αλλοιωθεί το σχήμα του ματιού και να αποτραπεί το ενδεχόμενο επιπλοκών.

Η βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων γίνεται με τοπική νάρκωση, ενώ όταν η επέμβαση συνδυάζει τόσο το άνω όσο και το κάτω βλέφαρο καλό είναι να διενεργείται με τοπική νάρκωση και μέθη. Και στις δύο περιπτώσεις δεν απαιτείται νοσηλεία. Η επούλωση διαρκεί 5 ημέρες, ενώ οι ουλές χρειάζονται 1-2 μήνες για να γίνουν σχεδόν αόρατες. Στα άνω βλέφαρα η αποθεραπεία είναι πολύ σύντομη και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ή μόνο ελάχιστες μελανιές. Στα κάτω βλέφαρα χρειάζονται 2-6 εβδομάδες για να υποχωρήσει τελείως το πρήξιμο.

Αν τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης στα βλέφαρά σας έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αν η νεανική όψη σας «σκοντάφτει» σε σακούλες και πρηξίματα και αν θέλετε να κοιταχτείτε ξανά στον καθρέφτη με αποφασιστικότητα, αφήνοντας τα μάτια σας να μιλήσουν για σας, η βλεφαροπλαστική είναι η ιδανική λύση.

INFO!

Πρόδρομος Παπαιωάννου

www.drpapaioannou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English