Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Paris Pride – Φόβος κλιμάκωσης του μίσους αν νικήσει η ακροδεξιά στις εκλογές

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη μεγάλη ετήσια πορεία υπερηφάνειας Paris Pride στο Παρίσι, με τις ομάδες για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ να εκφράζουν φόβους για άνοδο των διακρίσεων αν η ακροδεξιά επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας.

Οι Γάλλοι προσέρχονται αύριο στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίζει την πρώτη θέση και να αναλαμβάνει την εξουσία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την άλλη Κυριακή 7 Ιουλίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν έστειλε χθες στην αστυνομία και τις τοπικές αρχές επιστολή ζητώντας ενίσχυση των μέτρων της ασφάλειας γύρω από εκδηλώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του Paris Pride, υπογραμμίζοντας ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά διακρίσεων και ο «πολιτικός και κοινοτικός ανταγωνισμός» που ενδέχεται να στοχεύσουν τέτοιες εκδηλώσεις.

Η οργάνωση προάσπισης δικαιωμάτων Inter-LGBT και άλλες οργανώσεις δικαιωμάτων κάλεσαν τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά για να δείξουν την αντίθεσή τους σε ακροδεξιές ιδέες και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Από το μεσημέρι, πλήθος νέων ανθρώπων συγκεντρώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Παρίσι, φωνάζοντας σε εορταστική ατμόσφαιρα συνθήματα όπως «ας ψηφίσουμε για τα δικαιώματά μας», «βάλε γκλίτερ στη ζωή σου», «ο αγώνας μου, η υπερηφάνεια μου», «ενάντια στην τρανσφοβία».

  Η πορεία αναμένεται να φτάσει στην Πλατεία Δημοκρατίας στην καρδιά της πρωτεύουσας όπου έχει διοργανωθεί συναυλία.

Η drag queen Σιμόν ντε Μπουλβάρ είπε στο Reuters στην εκδήλωση στο Παρίσι: «Φοβόμαστε, φοβόμαστε για την πρόσβασή μας στην υγειονομική περίθαλψη, για την καθημερινή μας ασφάλεια».

«Η ομοφοβική, η τρανσφοβική βία δεν είναι ανεκτή», πρόσθεσε.

Σχετικές δημοσιεύσεις