Shadow

Η Madonna τιμά τα θύματα της επίθεσης στο Pulse,στο The Celebration Tour

Η Madonna χρησιμοποιεί εδώ και καιρό την πλατφόρμα της για να υποστηρίξει την LGBTQ+ κοινότητα και στην τελευταία της συναυλία, στη στάση της περιοδείας στο Μαϊάμι του Celebration Tour, απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της τρομακτικής μαζικής επίθεσης το 2016 στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Σύμφωνα με το People, η τραγουδίστρια προσκάλεσε επιζώντες, φίλους και συγγενείς των νεκρών από τους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο Pulse το 2016, στο Kaseya Centre την Τρίτη, 9 Απριλίου.

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε εκείνη τη στιγμή, επειδή τα νυχτερινά κέντρα και η μουσική και ο χορός είναι αυτά που μας φέρνουν κοντά.

«Δεν θα έπρεπε να είναι μέρη ή πράγματα που κάνουμε και μας φέρνουν θλίψη και τραγωδία και δολοφονία και θάνατο και πόνο και δυστυχία και τραύμα. Δυστυχώς, όμως, οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι σε ένα συγκεκριμένο είδος διαδρομής.

«Θα στέκομαι πάντα δίπλα στα γκέι άτομα, πάντα, γιατί και εκείνα πάντα στέκονταν δίπλα σε μένα», προσθέτοντας ότι το φρικτό γεγονός ήταν «η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

«Κάνω χορευτική μουσική. Η δουλειά μου είναι να φέρνω τους ανθρώπους κοντά, να τους κάνω να χορεύουν, να τους κάνω χαρούμενους, να μην κρίνω. Αυτή η μαλακία δεν πρέπει να συμβαίνει. Μην το ξεχνάτε»

«Πότε θα μάθουμε; Αυτό είναι ρητορικό ερώτημα, αλλά σας λέω ότι όλοι συμμετέχουμε σε αυτό – ξέρετε γιατί; Επειδή όλοι κρίνουμε ο ένας τον άλλον», πρόσθεσε. «Νομίζουμε ότι είμαστε τόσο ανεβασμένοι, νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, ότι τα έχουμε κάνει όλα, αλλά ακόμα κι εγώ μιλάω άσχημα στους άλλους ανθρώπους. Ακόμα και εγώ κρίνω.

«Είμαστε όλοι ένοχοι για διακρίσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επομένως, σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλουμε σε αυτά τα εγκλήματα μίσους. Ως εκ τούτου, σας ζητώ να θυμηθείτε όλοι την ευθύνη σας και σας ζητώ να θυμηθείτε όλοι ότι έχετε την ικανότητα να φωτίσετε τον κόσμο και να κάνετε τη διαφορά».

Αφού της έδωσαν μια κιθάρα, η νικήτρια Grammy άρχισε να κλαίει, καθώς ζήτησε από το κοινό να ανάψει τους φακούς του τηλεφώνου τους.

«Φωτίστε αυτό το δωμάτιο, ώστε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι οι ζωές τους δεν χάθηκαν μάταια και ότι μας υπενθυμίζεται ότι ο καθένας από εμάς έχει την ικανότητα να ρίχνει το δικό του φως ο ένας στον άλλον και να το μοιραζόμαστε με τον κόσμο, να το μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, να το μοιραστούμε με τις οικογένειές μας, να το μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας, να το μοιραστούμε με τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουμε, να το μοιραστούμε με τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι είναι εχθροί μας γιατί στο τέλος της ημέρας, δεν το καταλαβαίνουμε έχουμε εχθρούς! Είμαστε εχθροί του εαυτού μας. Να το θυμάστε αυτό”, κατέληξε η Madonna.

Μετά την ομιλία, ερμήνευσε μια συναισθηματική ακουστική διασκευή του “I Will Survive” της Gloria Gaynor.

Τον επόμενο μήνα, στις 4 Μαΐου, η τραγουδίστρια του “Like a Prayer” θα αποχαιρετήσει επίσημα την περιοδεία The Celebration Tour με ένα τεράστιο show-off show στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας .

Θα ολοκληρώσει την περιοδεία με μια ιστορική, δωρεάν συναυλία στην παραλία Copacabana στο Belmond Copacabana Palace Hotel.

Η συναυλία χρηματοδοτείται από την Itaú Apresenta και «θα είναι δωρεάν ως ένα ευχαριστώ στους θαυμαστές της για τον εορτασμό των τεσσάρων και πλέον δεκαετιών της μουσικής της κατά τη διάρκεια της επικής παγκόσμιας πορείας της περιοδείας», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

News in English