Shadow

Στη Βουλή η πρόσφατη ομοτρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Τα συμβάντα των τελευταίων εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συζητήθηκαν στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία, ο οποίος έκανε λόγο για ανεπαρκή ρόλο της πολιτείας στην αποτροπή εγκλημάτων μίσους κατά των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ.

«Τα συμβάντα της 9ης και 10ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά. Επιβεβαιώνουν επίσης ότι η Πολιτεία έχει μεγάλη ευθύνη στο να προασπίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ από τα εγκλήματα μίσους εις βάρος τους», είπε συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Καζαμίας

Η αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων αποτελεί πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης, απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

 «Έχει αναπτυχθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας σε βάρος ευάλωτων προσώπων και κοινωνικών ομάδων, που στηρίζονται στην πρόληψη, στην αποτροπή και στην καταγγελία, διαπίστωση και δίωξη τέτοιων αξιόποινων πράξεων».

Από την πλευρά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας,υποστήριξε ότι οι αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS, στην επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε στη Βουλή, αναφερόμενος στις ομοφοβικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

News in English