Θεσσαλονίκη: Λεκτική επίθεση δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Ολύμπιον

Λεκτική επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Στέφανος Κασσελάκης,καθώς εισερχόταν στο «Ολύμπιον», για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, την ώρα που έμπαινε στον κινηματογράφο, άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα κινήθηκαν προς το μέρος του και φώναξαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών,ενώ μάλιστα προσπάθησαν και να του επιτεθούν σωματικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, τους βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρο Παππά, την πρώην Εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη και κομματικά στελέχη.

Λίγη ώρα αργότερα, μερικά μέτρα πιο μακριά, αστυνομικός που στεκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων με κράνος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και για προληπτικούς λόγους ο αστυνομικός μεταβαίνει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τις επιθέσεις καταδίκασαν με δηλώσεις τους τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

«Εκφράζουμε την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μας για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τον τραυματισμό αστυνομικού.

Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τα αποψινά επεισόδια κουκουλοφόρων κατά διαδηλωτών και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, @skasselakis, που έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής επίθεσης σε δυο πολίτες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, είναι απολύτως καταδικαστέα.

Πρωτίστως, όμως, είναι ανησυχητική η επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών.

Η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαρέγκλιτες δημοκρατικές αρχές», έγραψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σχετικές δημοσιεύσεις