«Δημοψήφισμα για το γάμο ομόφυλων» θέλει ο Ιερώνυμος

Σταθερά ομοφοβικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που υποστήριξε σήμερα, από τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, πως θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για το ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο έχει προκαλέσει ρωγμές στην κυβέρνηση.

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου παρέπεμψε στη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας την Τρίτη, όπου «θα ακουστεί η επίσημη» άποψή της προσθέτοντας ότι «σε τέτοια θέματα ούτε ο αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του. Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας»

 Η απάντησή του ήταν για ακόμα μία φορά ρατσιστική, καθώς διερωτήθηκε πως αν ο καθένας έχει το δικαίωμα διαστρέφει την «κοινωνία και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;»

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ιερώνυμος ισχυρίστηκε ότι το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί για «να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί.

«Είναι θέμα της κοινωνίας η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια» ανέφερε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο