Shadow

Gabriel Attal: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι πρωθυπουργός στη Γαλλία

Ο 34χρονος Gabriel Attal που αντικατέστησε την Élisabeth Borne είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας και ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος σε αυτό το αξίωμα .
Πρόκειται για τον νεότερο σε ηλικία -34 ετών- πρωθυπουργό που αποκτά η Γαλλία, ο οποίος ωστόσο έχει αναλάβει ήδη κρίσιμα χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση του Emmanuel Macron και ήταν ο δημοφιλέστερος υπουργός του.
«Στον Macron οφείλει τα πάντα», είπε ο ίδιος

.
Έγινε υφυπουργός Παιδείας, υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Δημοσίων Εσόδων, υπουργός Παιδείας εδώ και έξι μήνες.
Πλέον, πρωθυπουργός της Γαλλίας.


Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2016 για να υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του τότε υπουργού Οικονομίας Emmanuel Macron.

Μετά τη νίκη του Μακρόν το 2017,του ανατέθηκε υφυπουργείο Νεολαίας, αλλά αναδείχθηκε λόγω της «ικανότητάς του για δουλειά» και για την «πολιτική αίσθησή» του, καθώς και για την ομολογημένη φιλοδοξία του.

Μετά την επανεκλογή του το 2022, ο Εμανουέλ Μακρόν του προσφέρει το υπουργείο Προϋπολογισμού (Οικονομικών), όπου η άνεσή του με τα μέσα ενημέρωσης του επιτρέπει να είναι ένας από τους ελάχιστους υπουργούς οι οποίοι εστάλησαν στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν τη διόλου δημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Η νέα ανταμοιβή δεν θα αργήσει: από τον Ιούλιο 2023, ο Γκαμπριέλ Ατάλ αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Σε ανάρτηση που έκανε στο X, ο Emmanuel Macron έγραψε:

«Ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ στην ενέργειά σας και στη δέσμευσή σας να εφαρμόσετε το έργο επανεξοπλισμού και αναγέννησης που ανακοίνωσα.  Στην υπηρεσία του Έθνους και των Γάλλων.»
 






».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English