Η queer ταινία «The Lawyer» σε δωρεάν προβολή στον Δαναό

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μεταναστών στις 18 Δεκεμβρίου, η MoovieReel, η ομάδα πίσω από το Petit Plan και FeCHA, διοργανώνει μια σειρά από θεματικές προβολές, εκδηλώσεις και συζητήσεις στον κινηματογράφο «Δαναό», οι οποίες εξετάζουν το θέμα της μετανάστευσης μέσα από διαφορετικά πρίσματα. Ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τι σημαίνει να είσαι μετανάστης στην Ευρώπη; Υπάρχει νομικό πλαίσιο για τους ΛΟΑΤΚΙ+ μετανάστες; Η κλιματική κρίση ήδη οδηγεί αναπόφευκτα και στους κλιματικούς πρόσφυγες, τι μέτρα υπάρχουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου;

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 17.00 με την ταινία «The Lawyer» (Λιθουανία, 100’, 2020) του σκηνοθέτη Romas Zabarauskas. Η ζωή ενός ομοφυλόφιλου μεγαλοδικηγόρου παίρνει άλλο νόημα όταν γνωρίζεται με ένα Σύριο μετανάστη σεξεργάτη που έχει ξεμείνει στο Βελιγράδι.

Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ+ Μετανάστες και Σεξεργασία» με το Ref Checkpoint: το κέντρο πρόληψης και σεξουαλικής υγείας για πρόσφυγες, μετανάστ(ρι)ες και αιτούντες/ούσες άσυλο καθώς και με ακτιβιστές που θα μοιραστούν τη βιωματική τους εμπειρία.

Τοποθεσία: Κινηματογράφος Δαναός 2 (Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα)

Διάρκεια: 100’

Ημερομηνία και Ώρα: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 17:00

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο