Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας,δήλωσε ότι θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο, γιατί όπως είπε, η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών. Στις δηλώσεις της για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την αντίδραση της εκκλησίας στο ενδεχόμενο θρησκευτικού γάμου,μας τα χάλασε λίγο γιατί της βγήκαν κάποια ομοφοβικά συναισθήματα.

«Ξεκινώντας για τα ομόφυλα ζευγάρια, αντιλαμβάνομαι και σέβομαι όλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν, και είναι ένα θέμα το οποίο άπτεται της ζωής των ανθρώπων και έχει διαφορετικές προσεγγίσεις. Εγώ ανήκω στην κατηγορία των εξαιρετικά παραδοσιακών ανθρώπων και έχω την οικογένεια πάνω από όλα. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι σήμερα, δεν υπάρχου μόνο οι πυρηνικές οικογένειες ή παραδοσιακές. Υπάρχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που τα παιδιά είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα. Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα.

Αν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου, άρα αναγνωρίζεσαι ως βιολογικό παιδί του ενός μόνο και ας είναι το ζευγάρι το οποίο μεγαλώνει το παιδί, έστω και αν μας «ξενίζει» το είδος του ζευγαριού. Αν ο μη γένοιτο πεθάνει ο βιολογικός γονέας, το παιδί αυτό πηγαίνει στην πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να τον κληρονομήσει, να πάρει τη διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά σήμερα είναι αδικημένα από τον νόμο. Πρέπει να τα προστατεύσουμε γιατί αυτό καθεαυτό το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι. Αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι τα παιδάκια. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό το θέμα γιατί η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις σε προβλήματα υπαρκτά».

Και συνέχισε η κ. Μπακογιάννη: «Όταν ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης, υπήρχαν πάρα πολλές αντιδράσεις, όπως υπάρχουν και τώρα. Είναι σε σεβαστό το να μην θέλει κάποιος να το ψηφίσει. Και το σύμφωνο συμβίωσης δεν το ψήφισαν, αλλά σήμερα το επικαλούνται, οι ίδιοι που τότε δεν το ψήφισαν. Δεν πρέπει να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν το ψηφίσουν, αυτά είναι θέματα συνείδησης.

Έχω δώσει «μάχη» ευτυχώς όχι στην Ελλάδα, αλλά στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα δικαιώματα των παιδιών, 25 χρόνια τώρα. Όλες οι εκκλησίες έχουν αντιδράσει. Μα δεν μιλάμε για γάμο σε Εκκλησία προς θεού. Δεν τίθεται θέμα. Και όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον γάμο όπως τον ξέρουμε, τη νύφη, τον γαμπρό, τον κουμπάρο, τα κουφέτα κτλ. Και εγώ μεγαλώνω την εγγονή μου, και το όνειρο μου είναι να δω τις εγγονές μου νύφες. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα, από την αναγνώριση δικαιωμάτων κάποιων ανθρώπων. Εγώ θα είμαι η τελευταία που θα πω στον άλλον πώς θα ζήσει τη ζωή του. Αλλά θα προστατεύσω τα παιδιά. Αυτό είναι η δουλειά της πολιτικής.Για θέματα συνείδησης δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο