Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση επισκόπου λόγω γκει οργίου

Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση ενός Πολωνού επισκόπου, μετά από σκάνδαλο που ξέσπασε λόγω ενός gay οργίου με τη συμμετοχή ενός άνδρα εργαζομένου του σεξ στο διαμέρισμα ενός ιερέα, καθώς και για προηγούμενα βίαια περιστατικά στα οποία εμπλέκονται κληρικοί του.

Το Βατικανό δεν εξήγησε δημόσια τους λόγους παραίτησης του επισκόπου Grzegorz Kaszak, ο οποίος άφησε τα καθήκοντα του από επικεφαλής της επισκοπής του Sosnowiec. Ο ίδιος είναι 59 ετών, ενώ ο μέσος όρος συνταξιοδότησης είναι τα 75.

Ωστόσο, η ενορία του βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς ένας από τους ιερείς ερευνάται από τις Αρχές για τη φερόμενη διοργάνωση ενός οργίου στο διαμέρισμα του, το οποίο συμπεριλάμβανε και έναν άνδρα σεξεργάτη. Τα ΜΜΕ της Πολωνίας ανέφεραν ότι ένας από τους συμμετέχοντες του πάρτι, έχασε τις αισθήσεις του, καθώς είχε πάρει πολλά χάπια για στυτική δυσλειτουργία.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο ιερέας ήταν ύποπτος για «παράλειψη παροχής βοήθειας σε άτομο του οποίου η ζωή κινδυνεύει» επειδή φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τους νοσοκόμους να εισέλθουν στο διαμέρισμα.

Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο Kaszak είπε ότι ζήτησε από τον Πάπα να τον αφήσει να παραιτηθεί με επιστολή του στις 29 Σεπτεμβρίου. Ευχαρίστησε τους ιερείς και τις μοναχές της επισκοπής του και ζήτησε «από όλους να συγχωρήσουν τους ανθρώπινους περιορισμούς μου».

Η επισκοπή επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι μια εξωτερική ερευνητική επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διέπραξε «μια πολύ σοβαρή παραβίαση των ηθικών κανόνων», καθώς και των υποχρεώσεών του ως κληρικού.

Οι πολωνικές εισαγγελικές αρχές δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες στον ιερέα. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης παραθέτουν μια δήλωση που εξέδωσε αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, στην οποία αρνείται ότι εμπόδισε τους νοσοκόμους να έχουν πρόσβαση στο διαμέρισμά του και αμφισβητεί τον ορισμό της έννοιας «όργιο».

«Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μια προφανή επίθεση κατά της εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένου του κλήρου και των πιστών, με σκοπό να εξευτελιστεί η θέση, τα καθήκοντα και η αποστολή της», είπε ο ιερέας σε δήλωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην εφημερίδα Gazeta Wyborcza.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο