Καίτη Γαρμπή: «Συνεχίζω με όλη μου την αγάπη να στηρίζω τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» 

Η τραγουδίστρια μίλησε στο περιοδικό «InStyle» και αρχικά, αναφέρθηκε στους ΛΟΑΤΚΙ. «Η ομοφυλοφιλία γίνεται σταδιακά αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Από την άλλη, έχει αυξηθεί ραγδαία η βία απέναντι σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και αυτό είναι τόσο θλιβερό. Συνεχίζω με όλη μου την αγάπη να στηρίζω την ομοφυλοφιλία», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω σημαία το φετινό τους σύνθημα που συμπτωματικά ξεκινάει με τους στίχους ενός τραγουδιού μου. “Μια φορά κι έναν καιρό διεκδίκησα και πέτυχα την ορατότητα και τα ίσα δικαιώματα”», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους φόνους τόσων γυναικών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας είναι η γυναικοκτονία. Ένα έγκλημα που στηρίζεται στην πατριαρχική κοινωνία και στα έμφυλα στερεότυπα, κατά τα οποία η γυναίκα είναι κατώτερη κι υποτελής στον άνδρα, γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθεί “για να βάλει μυαλό” ή να βιαστεί, να κακοποιηθεί και στο τέλος, να δολοφονηθεί, γιατί το φύλο της ισοδυναμει με την αφαίρεση της ζωής της», τόνισε.

«Νιώθω οργή και πόνο και μια απέραντη θλίψη, γιατί δεν αλλάζει τίποτα και όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά γίνεται και χειρότερο, αφού η Ελλάδα βγήκε “πρωταθλήτρια” στο συγκεκριμένο σπορ», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με την καριέρα της κι αν φοβάται ότι θα την επηρεάσουν οι δηλώσεις που κάνει ανά διαστήματα, είπε: «Να φοβηθώ και να βάλω την καριέρα μου πάνω από το δίκαιο και το σωστό; Πάνω από την καριέρα είναι ο ανθρωπισμός. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο