Το ΜέΡΑ25 για τη δολοφονία της Άννας: “Τα τρανς άτομα είναι μονίμως σε κίνδυνο”

O Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 εξέδωσε ένα κείμενο με αφορμή την πρόσφατη άγρια δολοφονία της Άννας Ιβάνκοβα. Στο κείμενο τους, αναφέρουν τη συμπαράσταση τους αλλά και τη στήριξη τους στο χθεσινό και σημερινό κάλεσμα διαμαρτυρίας.

Επίσης, στην ανακοίνωση τους αφού αναγνωρίζουν ότι «τα τρανς άτομα είναι μονίμως σε κίνδυνο», περιλαμβάνουν κάποια αιτήματα γύρω από τη δολοφονία αλλά και γενικά σχετικά με την προστασία και το σεβαστό της τρανς κοινότητας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση παρακάτω:

«Η Άννα ήταν τρανς γυναίκα και μετανάστρια από την Κούβα. Ήρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και κατοικούσε στον Άγιο Παντελεήμονα. Χθες το απόγευμα βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμα της, με πολλά τραύματα στο σώμα της που πιθανότητα προήλθαν από μαχαίρι.

Η Άννα ήταν ευάλωτη απέναντι σε εγκλήματα μίσους, τον ρατσισμό και τη τρανσφοβία. Την ίδια στιγμή που έχουμε μια ακόμη γυναικοκτονία τρανς γυναίκας, τόσο η ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας όσο και τα συστημικά ΜΜΕ συνεχώς επιβεβαιώνουν το χαμηλό τους επίπεδο και δολοφονούν το θύμα για δεύτερη φορά χρησιμοποιώντας κακοποιητικούς και τρανσφοβικούς όρους.

Τους τελευταίους μήνες οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί, ενώ δεν έλειψαν και οι επιθέσεις στο Pride σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα έχουμε την είσοδο ομοφοβικών, τρανσφοβικών και σεξιστικών κομμάτων στη Βουλή, που δεν χάνουν ευκαιρία να προβούν σε σεξιστικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις, αλλά έχουν και το θράσος να καλέσουν σε φασιστική συγκέντρωση απέναντι στο αυτοοργανωμένο Pride στα Χανιά.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ ΜέΡΑ25, ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και άτομα που στεκόμαστε στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ως φεμινίστριες και φεμινιστές, δηλώνουμε την βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό της Άννας και στηρίζουμε το κάλεσμα για πορεία απόψε Τρίτη 11/7 ώρα 20:00 στον Άγιο Παντελεήμονα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 12/7 ώρα 20:00 στο Σύνταγμα.

Επειδή τα τρανς άτομα είναι μονίμως σε κίνδυνο και οι τρανσφοβικές επιθέσεις δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες, απαιτούμε:

Την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας της. Να μην γίνει και η δολοφονία της Άννας άλλη μια δολοφονία τρανς ατόμου που θα μείνει ατιμώρητη.

Την νομοθέτηση ισχυρών νόμων για την προστασία της ζωής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και ιδιαίτερα για την προστασία των τρανς ατόμων.

Την τήρηση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου από τα ΜΜΕ για το πώς αυτά αναφέρονται στα περιστατικά της έμφυλης βίας και διάκρισης. Δεν θα επιτρέψουμε πια να αναπαράγονται συνεχώς στον δημόσιο λόγο κοινωνικά στερεότυπα που δικαιολογούν τους θύτες και στοχοποιούν ή στιγματίζουν τα θύματα.».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Να μην γίνει και η δολοφονία της Άννας άλλη μια δολοφονία τρανς ατόμου που θα μείνει ατιμώρητη."
ΜέΡΑ25 / Facebook

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο