11ο Thessaloniki Pride: «ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΜΕΝΑ» |19 – 24 Ιουνίου 2023

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και φέτος, πιστό στο ραντεβού του κάθε Ιούνιο. Το 11ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, θα κορυφωθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 με τη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας, η οποία φέτος θα ξεκινήσει από τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ στην πλ. ΧΑΝΘ (και όχι από το Λευκό Πύργο ως συνήθως), καθώς το φετινό Pride αποτελεί και ένα είδος πρόβας για το πολυαναμενόμενο EuroPride 2024 που θα φιλοξενηθεί του χρόνου στην πόλη μας.

Με κεντρικό σύνθημα «ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΜΕΝΑ», το Thessaloniki Pride θέλει να αναδείξει το ζήτημα της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος. Καθημερινά δεχόμαστε παρατηρήσεις και σχόλια για το ντύσιμο, την έκφραση φύλου, την εμφάνιση, τα κιλά μας, για το τι φύλο είμαστε, για το αν θα πρέπει να κάνουμε σεξ ή οικογένεια και με ποια άτομα, για το αν και πώς θα επέμβουμε στο σώμα μας και πολλά άλλα. Ωστόσο αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι το σώμα μας μας ανήκει και ότι η τελική απόφαση για όλα όσα μας αφορούν είναι δικιά μας.

Το πρόγραμμα του Thessaloniki Pride δεν περιλαμβάνει μόνο την παρέλαση και συναυλίες. Όπως κάθε χρόνο συνδυάζονται εκδηλώσεις για όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες. Φέτος περιλαμβάνουν πολλά διαδραστικά εργαστήρια (για το πώς να θέτουμε όρια και να αντιδρούμε στις παρενοχλήσεις), προβολές, συζητήσεις, επιδείξεις, θεματική ξενάγηση, παιχνίδια δρόμου, καλλιτεχνικές εκθέσεις.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Σχετική συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία έναρξης του φεστιβάλ, θα παραχωρηθεί τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου) από εκπροσώπους της διοργάνωσης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αδιαλείπτως θέτει υπό την αιγίδα του το Thessaloniki Pride.

Όπως είναι γνωστό, το Thessaloniki Pride αποτελεί μια σύμπραξη πολλών φορέων (της κοινωνίας των πολιτών, δημόσιων και ιδιωτικών). Φιλοδοξία της διοργάνωσης είναι να διευρύνει τις συνεργασίες του, ειδικά ενόψει του επερχόμενου EuroPride 2024, οπότε η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμες για να υποδεχτούν το μεγάλο και διεθνούς εμβέλειας αυτό γεγονός και να στείλουμε το μήνυμα και ευρύτερα ότι η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι μια πανανθρώπινη αξία, που αφορά κάθε άτομο, κάθε τομέα, κάθε κοινωνία κι όχι μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English
Exit mobile version