Shadow

Η Liz Truss εξαπολύει νέα επίθεση στα δικαιώματα των τρανς

Η Liz Truss επιτέθηκε στα δικαιώματα των τρανς ατόμων και τάχθηκε κατά της «woke κουλτούρας»

Η πρώην πρωθυπουργός, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού η χρηματοοικονομική της πολιτική έπληξε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέδωσε τη διάλεξη για την ελευθερία της Μάργκαρετ Θάτσερ για το 2023 στο The Heritage Foundation την Τετάρτη (12 Απριλίου).

Σύμφωνα με το PinkNews, η Liz Truss επέκρινε «τις πολιτικές της ταυτότητας, το οποίο είναι βασικά η ιδέα ότι η ομάδα στην οποία ανήκεις είναι πιο σημαντική από το πρόσωπο που είσαι».

Πρότεινε ότι η κριτική θεωρία της φυλής (critical race theory), ένα θεωρητικό πεδίο που λέει ότι ο ρατσισμός είναι μέρος του δομικού ιστού των ΗΠΑ, «λέει ότι είναι πιο σημαντικό το πώς φαίνεσαι στην επιφάνεια από το ποια είναι τα ταλέντα και τα χαρακτηριστικά σου».

Η Truss συνέχισε: «που ανατρέπει πλήρως βασικές αρχές της επιστήμης και της βιολογίας. Όλα αυτά είναι βασικές πεποιθήσεις που είδαμε να υπονομεύονται και φοβάμαι ότι δεν υπήρξε επαρκής αντεπίθεση».

Αναλογιζόμενη την εποχή που ήταν υπουργός γυναικών και ισότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, η Truss σημείωσε ότι «σταμάτησε τον έμφυλο νομικό αυτοπροσδιορισμό… χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό».

Σε αυτό το ρόλο, η Truss ακύρωσε τα σχέδια για τη μεταρρύθμιση του νόμου περί αναγνώρισης φύλου, ο οποίος θα επέτρεπε στα τρανς άτομα να αποκτήσουν νομική αναγνώριση χωρίς διάγνωση δυσφορίας φύλου.

«Δεν βλέπουμε αρκετούς ανθρώπους έτοιμους να αναμετρηθούν με την ορθοδοξία», συνέχισε.

«Βρίσκω ειρωνικό το γεγονός ότι υπάρχει τόση κριτική μέσα στις δικές μας κοινωνίες και όμως τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν επίσης να μεταναστεύσουν στις χώρες μας» πρόσθεσε, πριν συγκρίνει τα «προβλήματα των ΗΠΑ με τα σύνορα του Μεξικού» με τα «προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μάγχη με τα μικρά σκάφη».

«Πρέπει να είμαστε το ίδιο οργανωμένοι και ατρόμητοι με τους αντιπάλους μας», συνέχισε η Truss.

«Πρέπει να αμφισβητήσουμε αυτούς που προσπαθούν να ακυρώσουν τους ανθρώπους. Πρέπει να αμφισβητήσουμε εκείνους που επιδιώκουν να ανατρέψουν το νόμο της βιολογίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Truss είπε ότι η «woke κουλτούρα» ευθύνεται για τους υψηλούς φόρους.

Η συντηρητική βουλευτής παραιτήθηκε από πρωθυπουργός τον Οκτώβριο, μετά από μόλις 49 ημέρες θητείας. Είναι η ηγέτης με τη μικρότερη θητεία στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο η χώρα εξακολουθεί να αισθάνεται τις επιπτώσεις του καταστροφικού «μίνι προϋπολογισμού» της, ο οποίος έστειλε τη λίρα στα ύψη.

Μετά από μια περίοδο σιωπής, η Liz Truss προσπαθεί τώρα να αναζωογονήσει την καριέρα της, υπερασπιζόμενη πεισματικά το όραμά της για μια οικονομία χαμηλής φορολόγησης.

Έχει συνδεθεί με το αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ Heritage Foundation τουλάχιστον από το 2019, όταν δήλωσε ότι βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή της ρεπουμπλικανικής σκέψης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English