Shadow

Εκλογές 2023: Στα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25, τρία ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ υποψήφια άτομα

Οι επικείμενες εκλόγες όπως ανακοινώθηκαν απο τον πρωθυπουργό θα γίνουν στις 21 Μαΐου 2023.

Τα κόμματα ήδη άρχισαν να δίνουν στην δημοσιότητα τις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες.

Ευχάριστη έκπληξη μας προκάλεσαν τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25, όπου συναντάμε τρία ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ υποψήφια άτομα.

Την Πάολα Ρεβενιώτη Paola Revenioti στην Α΄Αθηνών.

Μήνυμα της Πάολας Ρεβενιώτη, Ραδιοφωνικής Παραγωγού στο ΡΑΔΙΟΜέΡΑ, Σκηνοθέτιδας ντοκιμαντέρ και μέλους του Τομέα Ισότητας, Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25:

Γειά σας. Είμαι η Πάολα Ρεβενιώτη. Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου: παραγωγή ντοκιμαντέρ, ραδιοφωνικές εκπομπές, παλαιότερα εξέδιδα το περιοδικό το “Κράξιμο” και διοργάνωσα τα πρώτα Pride στον Λόφο του Στρέφη. Αλλά για πολλά χρόνια ο βιοπορισμός μου ήταν η πιάτσα της σεξεργασίας. Αυτή ήταν η μοναδική διέξοδος για όποιαν σαν εμένα, επέλεγε, ακολουθώντας την πραγματική της ταυτότητα, να ζει ως γυναίκα, άσχετα του τι έλεγαν τα χαρτιά. Στις μέρες μας υποτίθεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία για τα τρανς και κουίρ άτομα, ακόμη και από την επίσημη πολιτεία.

Η Νέα Δημοκρατία μάς κλείνει το μάτι, επιδεικνύοντας κάποια γκέι κυβερνητικά στελέχη, που βέβαια οι επιδόσεις τους είναι εξίσου καταστροφικές με των υπολοίπων. Αλλά και με τις γελοιότητες σαν και αυτές για τους εξωγήινους στον Υμηττό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καρφώνεται, περιφρονεί και απαξιώνει τα τρανς και κουίρ άτομα όσο και τον υπόλοιπο λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, επειδή, θεσμοθέτησε κάποια μέτρα μισά και ανολοκλήρωτα, μας θεωρεί δεδομένα εκλογικά πελατάκια.

Όμως, στην πραγματικότητα ο αγώνας για τα δικαιώματά μας δεν είναι μονοθεματικός, αλλά πηγαίνει αξεχώριστα με τον αγώνα για μια συνολικά δικαιότερη κοινωνία. Γιατί όσοι βύθισαν τον ελληνικό λαό στη μνημονιακή αθλιότητα δεν ξεπλένονται με υποσχέσεις για τα θέματα σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου.

Αυτός είναι και ο λόγος που από το 2019 συμπορεύομαι με το ΜέΡΑ25: Γιατί στον χώρο αυτό συνάντησα απόλυτη αποδοχή. Γιατί είναι κρίσιμο να σηκώσουμε κεφάλι όσοι, όσες και όσα πληρώνουμε ακριβά την ταξική μας θέση.

Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Την Μαριανέλλα Κλώκα Marianella Kloka στη Δυτική Αττική.

Διαβάζω τον Yanis Varoufakis – Γιάνης Βαρουφάκης από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Παρακολουθώ από κοντά το DiEM25 από την πρώτη του στο Volksbühne, εκείνη τη βροχερή νύχτα του Φεβρουαρίου του 2016, στο Βερολίνο.

Κληρώθηκα ως μέλος του ΜέΡΑ25 στην Κεντρική Επιτροπή εδώ και περίπου έναν χρόνο. Παρόλο που εργάζομαι για τα κοινωνικά αδιέξοδα και την επίδρασή τους στην ισορροπία και τον ψυχισμό μας για πάνω από τριάντα χρόνια, δεν είχα σκεφτεί να κατέβω στον πολιτικό στίβο.

Ήρθε όμως αυτή η πρόταση. Ήρθε για τη Δυτική Αττική, που τόσο δοκιμάζεται και στην οποία είχα σκοπό να μείνω, αν η φωτιά του 2018 δεν έκαιγε το σπίτι μου.

Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική συμμαχία που με τίμησε, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις συνυποψηφιότητες του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ρήξη αλλά και σε όσα άτομα κατεβαίνουν με τιμιότητα, όραμα και διάθεση να προσφέρουν στις κοινωνίες μας.

Στην πορεία θα δοθεί η δυνατότητα να εξηγήσω τι σημαίνει για μένα “ζωή με ποιότητα” και πως η συλλογική συνείδηση μπορεί να την πραγματοποιήσει.

Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Τον Αντώνη Σιγάλα Antonis Sigalas στη Β3 περιφέρεια της Αθήνας (Νότιος Τομέας).

Τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English