Πατέλης για Αρβανίτη: Ως μέλος κοινότητας που έχει υποστεί ρητορική μίσους, ζητώ τη διαγραφή του

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, σχετικά με τον πρωθυπουργό Κυριακή Μητσοτάκη.

«Κοιτάξτε τι είπε ο Μητσοτάκης: Οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό, είναι η Άρεια φυλή! Κρύβεται πολύ φασισμός κάτω από την πολιτική αντίληψη των αρίστων [….] Είναι ένα ναζιστικό κομμάτι που κρύβεται πίσω από την ιστορία των αρίστων, της Άρειας φυλής. Αυτός είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του», δήλωσε ο ευρωβουλευτής σε εκδήλωση, ενώ πρόσθεσε ότι η αντίδραση της Αριστεράς στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν φοβική «και με άμυνα».

Συνεχίζοντας, ωστόσο, την ομιλία του ο ευρωβουλευτής έφτασε στο σημείο να πει ότι: «Είναι τυχοδιώκτης, πολιτικός απατεώνας. Μπορεί σήμερα να το παίζει φιλελεύθερος, να είναι μαζί με τους γκέι και αύριο να είναι να σκοτώσει τους γκέι».

«Το κομματικό μίσος τροφοδοτεί τη βία. Κάθε άνθρωπος σε θέση ευθύνης πρέπει να προάγει τον αλληλοσεβασμό», τόνισε ο Αλέξης Πατέλης σε ανάρτησή του, αντιδρώντας για αυτή τη φράση του Κώστα Αρβανίτη.

«Ως μέλος μιας κοινότητας που έχει υποστεί διαχρονικά ρητορική μίσους, ζητώ τη διαγραφή του», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο