Shadow

Κοιλιοπλαστική

Ένα από τα προβλήματα που ολοένα και συχνότερα αντιμετωπίζει ο άνθρωπος λόγω και του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι το πρόβλημα της παχυσαρκίας, το οποίο τείνει να γίνει μάστιγα και κοινωνικός στιγματισμός. Η πλαστική χειρουργική μπορεί με την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής να βοηθήσει τα άτομα που είτε πάσχουν από παχυσαρκία είτε έχουν χάσει πολύ βάρος να αποκτήσουν το σώμα που τους αξίζει.

Τί είναι η κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί την περίσσεια δέρματος ή και τη συσσώρευση λίπους από την περιοχή της κοιλιάς και συσφίγγει τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο. Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής πραγματοποιήται διαμέσου της διάνοιξης μίας τομής στην περιοχή του εσωρούχου, όπως εκείνη της καισαρικής, και στην περίπτωση που πρέπει να αποκατασταθεί τυχόν χαλάρωση ή τυχόν κήλες στο κοιλιακό τοίχωμα, η αποκατάσταση γίνεται κάτω από το δέρμα, χωρίς να αφήνει επιπλέον σημάδια και ουλές. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή με επισκληρίδιο αναισθησία και μέθη.

Με ποιες επεμβάσεις μπορεί να συνδυαστεί η κοιλιοπλαστική:

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις στην περιοχή μέσω της ίδιας τομής, όπως λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική, πλαστική στους ορθούς κοιλιακούς, ομφαλοκήλη ή αν υπάρχουν άλλες κήλες στο κοιλιακό τοίχωμα, χολεκυστεκτομή ή και με άλλα χειρουργεία που αφορούν την παθογόνο παχυσαρκία.

Ποιά είναι η μετεγχειρητική αποκατάσταση και πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Η ανάρρωση από την κοιλιοπλαστική γίνεται πολύ γρήγορα, εξαιτίας της ατραυματικής και αναίμακτης τεχνικής που χρησιμοποιώ. Η κινητοποίηση γίνεται άμεσα, την ίδια ημέρα, μερικές ώρες μετά το χειρουργείο, καθώς δεν υπάρχει πόνος ή βιολογική εξάντληση. Ο ασθενής όμως παραμένει στην κλινική έως την επόμενη ημέρα για παρακολούθηση. Μετά από τρεις με πέντε ημέρες αφαιρούνται οι παροχετεύσεις και ο ασθενής απελευθερώνεται πλήρως και μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις που έχουν γίνει συνδυαστικά χειρουργεία στην περιοχή.

Οι μώλωπες στην περίπτωση της λιποαναρρόφησης και της λιπογλυπτικής μπορεί να μείνουν για μερικές ημέρες παραπάνω. Όταν η κοιλιοπλαστική δεν συνδυάζεται με άλλα χειρουργεία, χάρη στα χειρουργικά πλάνα που χρησιμοποιώ ο ασθενής δεν πονάει και δεν έχει μελανιές. Επίσης, αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετείται κορσές ή ζώνη γύρω από την κοιλιά, που βοηθάει στην άμεση αποκατάσταση των ιστών. Ο κορσές πρόκειται για προϊόν που είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής τεχνολογίας, δεν ζεσταίνει, δεν καταπιέζει και δεν πληγώνει το δέρμα, αντιθέτως φοριέται ευχάριστα σε όλες τις εποχές του χρόνου. Γι’ αυτόν τον λόγο οι κοιλιοπλαστικές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και το καλοκαίρι. Η τομή, που είναι καλά κρυμμένη στην περιοχή του εσωρούχου, με την πάροδο του χρόνου και τις εφαρμογές των θεραπευτικών ιατρικών laser που χρησιμοποιώ σε όλες τις επεμβάσεις μου, σβήνει σταδιακά μετά από έξι έως δώδεκα μήνες, ανάλογα και με τον τύπο δέρματος του κάθε ασθενή.

Γιατί να επιλέξω να κάνω κοιλιοπλαστική;

Στην κοιλιακή χώρα ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα συνήθως μετά από μαζική απώλεια βάρους, ή με το πέρασμα των χρόνων, ή από πολύ νωρίς ηλικιακά λόγω γενετικής προδιάθεσης με εκτεταμένη χαλάρωση και πτώση του δερμοϋποδόριου ιστού, με ραγάδες, με υπέρμετρη συσσώρευση λίπους στην περιοχή γύρω από τον ομφαλό ή και στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς,

διάσταση των ορθών κοιλιακών (με ή χωρίς ομφαλοκήλη ή άλλα είδη κήλης στην περιοχή της κοιλιακής χώρας από άλλες επεμβάσεις κ.α.). Όταν αυτές οι δυσμορφίες στην περιοχή της κοιλιάς δεν αντιμετωπίζονται ούτε με θεραπείες και καλλυντικές κρέμες, ούτε με ειδική διατροφή και φυσική άσκηση, η μέθοδος της κοιλιοπλαστικής υπόσχεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Νεκτάριος Ντουντουλάκης

Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός

Σαρανταπόρου 1 , Αθήνα

Τηλ επικοινωνίας 210-2235410

Email: iatriodudulaki@gmail.com

Web site www.dudulakis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English