Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Tρανς γυναίκα πέθανε και η οικογένειά της αρνήθηκε να παραλάβει τη σορό της

Στα αζήτητα του “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης παραμένει για τουλάχιστον πέντε ημέρες η σορός της τρανς γυναίκας που απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα και η οικογένειά της δεν δέχτηκε να παραλάβει τη σορό της.

H Μελίνα σύμφωνα με ανθρώπους που την γνώριζαν, εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη ως σεξ εργάτρια, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το ζήτημα έφεραν στη δημοσιότητα ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με στόχο να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι συγγενείς πρώτου βαθμού αρνήθηκαν να παραλάβουν τη σορό και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και δεν τους ενδιαφέρει.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η τρανς ακτιβίστρια, Βανέσα Βενέτη, έκανε γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου ούτως ώστε να βρεθεί γρήγορα λύση.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και ξεχωριστό ενδιαφέρον και άμεσα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις, για να δοθεί γρήγορα λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκαν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται και το κόστος της κηδείας θα καλυφθεί προσωπικά από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που από την αρχή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για την υπόθεση. Επιπλέον, τα έξοδα για τον χώρο ταφής θα καλυφθούν από δωρεά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στις 16:30 μ.μ. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο