Δύο Ιρανοί άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού με την κατηγορία του σοδομισμού

Δύο άνδρες στο Ιράν, χώρα στην οποία η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται, εκτελέστηκαν αφού έμειναν φυλακισμένοι επί έξι χρόνια καταδικασμένοι σε θάνατο για τις κατηγορίες του σοδομισμού. 

Οι Mehrdad Karimpou και Farid Mohammadi, δολοφονήθηκαν στη φυλακή Maragheh 310 μίλια από την Τεχεράνη,στο βορειοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με το Human Rights Activist News Agency (HRANA).

Ο Ιρανοαμερικανός δημοσιογράφος, Karmel Melamed,έγραψε στο Twitter ότι το «καθεστώς του Αγιατολάχ» στη χώρα «μόλις εκτέλεσε δύο ομοφυλόφιλους άνδρες» «απαγχονίζοντας» για το «έγκλημα του σοδομισμού» κάλεσε με tweet τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Antony Blinken και την LGBT+ οργάνωση GLAAD να εκφράσουν την «αγανάκτησή» τους.

 

Την είδηση του απαγχονισμού επιβεβαίωσε σε έκθεσή του το Human Rights Activists News Agency (HRANA), σύμφωνα με την Daily Mail.

Πρόσθεσε ότι το Ιράν επισήμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους θανάτους.

Το Ιράν θεωρείται ενα από τα πιο καταπιεστικά μέρη του πλανήτη όσον αφορά στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των LGBT+, Peter Tatchell, δήλωσε στην Jerusalem Post ότι η εκτέλεση των δύο ανδρών «ακολουθεί ένα μακροχρόνιο καθεστώς» «δολοφονίας ομοφυλόφιλων ανδρών με έγκριση από το κράτος».

Πρόσθεσε ότι αυτές οι εκτελέσεις συχνά περιλαμβάνουν «αμφισβητούμενες κατηγορίες μετά από άδικες δίκες».

.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο