Οργή στο twitter για το victim blaming του Δημήτρη Δανίκα

Ο Δημήτρης Δανίκας κατηγόρησε τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον Στάθη Παναγιωτόπουλο για διαρροή στο διαδίκτυο ιδιωτικών τους στιγμών με το επιχείρημα ότι ήξεραν ότι μπορεί να διασυρθούν.

Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του με τίτλο «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ» περιγράφει αναλυτικά σκηνές των επίμαχων βίντεο, που προφανώς έχει παρακολουθήσει, και κατακεραυνώνει τα θύματα του παρουσιαστή με αισχρό λεξιλόγιο.

Ο δημοσιογράφος με χυδαία γλώσσα, βγαίνει, αντίθετα με όλη την κοινωνία και τη δημοσιογραφία, που συμπαρίσταται στα θύματα εδώ κι εβδομάδες, και μόνος αυτός τους επιτίθεται με χαρακτηρισμούς όπως «έκατσαν στα τέσσερα», «με τη θέλησή τους», «είσαι συνένοχη» κ.λπ., δίνοντας έκφραση όχι μόνο σε οπισθοδρομικές, πατριαρχικές αντιλήψεις, αλλά και σε συμπεριφορές (revenge porn – μη συναινετική πορνογραφία) που είναι παράνομες και καταδικάζονται από τον νόμο.

Αντί να κατηγορεί τον θύτη, ο Δανίκας κατηγορεί τα θύματα. Η πρακτική ονομάζεται «victim blaming» και σχετίζεται με τις φράσεις: «Τι δουλειά είχε τέτοια ώρα εκεί;», «Φορούσε όμως προκλητική μπλούζα!», «Ναι, αλλά κι εκείνη δεν πήρε τα μέτρα της!». Το να κατηγορείς το θύμα («victim blaming») οδηγεί στο ξέπλυμα του θύτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English
Exit mobile version