Κοινωνικό Πείραμα – Ομοφοβικός τραμπουκίζει έναν γκέι άντρα στο κέντρο της Αθήνας

Πώς αντέδρασαν πολίτες σε «έκρηξη» ομοφοβίας στο κέντρο της Αθήνας; Δύο YouTuber έστησαν υποτιθέμενο ξέσπασμα εναντίον ομοφυλόφιλου.Ένα κοινωνικό πείραμα για την ομοφοβία, που μέχρι και σήμερα αποτελεί πρόβλημα στις κοινωνίες, διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.Το πείραμα πραγματοποίησαν ο Αλέξης Μαρκάζος και ο Γιάννης Κατινάκης, με στόχο να καταγραφούν «οι αντιδράσεις των περαστικών».

Πώς αντέδρασαν πολίτες σε «έκρηξη» ομοφοβίας στο κέντρο της Αθήνας; Δύο YouTuber έστησαν υποτιθέμενο ξέσπασμα εναντίον ομοφυλόφιλου. Ένα κοινωνικό πείραμα για την ομοφοβία, που μέχρι και σήμερα αποτελεί πρόβλημα στις κοινωνίες, διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Το πείραμα πραγματοποίησαν ο Αλέξης Μαρκάζος και ο Γιάννης Κατινάκης, με στόχο να καταγραφούν «οι αντιδράσεις των περαστικών σε αυτή τη μάστιγα».

Στο κοινωνικό αυτό πείραμα, ο Αλέξης Μαρκάζος και ο Γιάννης Κατινάκης είναι δυο άγνωστοι. Ο Κατινάκης, ένας γκέι άντρας που μιλά στο τηλέφωνο και ο Μαρκάζος ένας ομοφοβικός, επιθετικός άντρας που αποφασίζει να επιτεθεί λεκτικά στον πρώτο, με κάθε χυδαίο χαρακτηρισμό που μπορεί να ακούσει ένας ομοφυλόφιλος άντρας εκεί έξω. Στόχος; Να τσεκάρουν τα αντανακλαστικά και τις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Οι άνθρωποι που έτυχε να περνούν από το σημείο όχι απλώς δεν ανέχτηκαν τους χαρακτηρισμούς και τον τραμπουκισμό προς τον Γιάννη, αλλά υπήρξαν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να μείνουν στο σημείο μέχρι να σταματήσουν τον ομοφοβικό από τη χυδαία του λεκτική, αλλά και να διασφαλίσουν πως ο Γιάννης θα ήταν ασφαλής. Κάποιοι από αυτούς ήταν ένα βήμα πριν χάσουν παντελώς την ψυχραιμία τους.

Άραγε, πόσο έτοιμος είναι πλέον ο μέσος περαστικός να επιτεθεί σε ένα άτομο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας;Αλλά και πόσο έτοιμος είναι να υποστηρίξει ένα άτομο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δέχεται επίθεση;

Το βίντεο που ακολουθεί μας έδώσε κάποια σημάδια αισιοδοξίας οσαναφορά τις αντιδράσεις στην επίθεση σε ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο