Μαρκ Ρούτε: «Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας μπορεί αν θέλει να παντρευτεί πρόσωπο του ίδιου φύλου»

Σε ερωτήματα που γεννήθηκαν από την κυκλοφορία του βιβλίου «Αμαλία, το καθήκον σε καλεί» απάντησε  ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε

«Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας μπορεί να παντρευτεί ένα πρόσωπο οποιουδήποτε φύλου επιλέξει η ίδια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χάσει τα δικαιώματά της στον θρόνο.»

Η πριγκίπισσα Καταρίνα-Αμαλία, 17 ετών, είναι η διάδοχος του βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ.

Το βιβλίο αυτό υποστηρίζει ότι οι παλαιοί νόμοι φαίνεται να αποκλείουν την πιθανότητα να ανέβει στον θρόνο ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου. Ωστόσο, ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου είναι νόμιμος στην Ολλανδία από το 2001.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η διάδοχος μπορεί επίσης να παντρευτεί ένα πρόσωπο του ίδιου φύλου. Η κυβέρνηση επομένως δεν θεωρεί ότι ένας διάδοχος ή ο βασιλιάς οφείλει να παραιτηθεί αν θέλει να παντρευτεί ένα πρόσωπο του ίδιου φύλου» ανέφερε ο Ολλανδός πρωθυπουργός με γραπτή δήλωση του προς το κοινοβούλιο.

Στην Ολλανδία, ο αρραβώνας ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας ανακοινώνεται από τους γονείς του και μετά το Ολλανδικό κοινοβούλιο καλείται να δώσει την έγκρισή του στον γάμο. Ορισμένα μέλη του βασιλικού οίκου στο παρελθόν αποχώρησαν από τη σειρά διαδοχής στον θρόνο, είτε για να παντρευτούν κάποιον χωρίς άδεια είτε επειδή φαινόταν απίθανο να την λάβουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English
Exit mobile version