Η Lego λανσάρει το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ σετ

Η Lego λανσάρει το πρώτο της ΛΟΑΤΚΙ+ σετ, με τίτλο «Ο καθένας είναι υπέροχος». Αποτελείται από 11 μικροσκοπικές φιγούρες, σε διάφορα χρώματα, ενώ τα τουβλάκια του σετ σχηματίζουν μία «σκηνή» στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν βασίστηκαν στην αρχική σημαία του ουράνιου τόξου, ενώ προστέθηκε το γαλάζιο, το ροζ και το λευκό, που αντιπροσωπεύουν την trans κοινότητα, όπως και το μαύρο και το καφέ, μια αναγνώριση της διαφορετικότητας σε ό,τι αφορά την καταγωγή των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Επίσης, η μοβ φιγούρα είναι «μια σαφής μνεία σε όλες τις καταπληκτικές drag queens εκεί έξω», εξήγησε ο δημιουργός του σετ, Μάθιου Άστον. Το σετ θα αρχίσει να πωλείται από την 1η Ιουνίου, την αρχή του «μήνα υπερηφάνειας».

Αρχικά, ο σχεδιαστής δημιούργησε αυτό το σετ για το γραφείο του. «Άλλαξα γραφείο και ήθελα να νιώθω τον χώρο σαν το σπίτι μου, προσθέτοντας κάτι που να εκφράζει εμένα και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, της οποίας είμαι με υπερηφάνεια μέλος», εξήγησε.

Όμως, σύντομα το σετ αυτό συγκέντρωσε την προσοχή συναδέλφων του και είχε ζήτηση. «Άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Lego μου έλεγαν ότι το λατρεύουν. Οπότε σκέφτηκα ότι ίσως αυτό είναι κάτι που πρέπει να μοιραστούμε», δήλωσε ο Άστον.

Αυτός δεν ήταν ο μοναδικός λόγος. «Μεγαλώνοντας ως ΛΟΑΤΚΙ παιδί, που μου έλεγαν με τι θα πρέπει να παίζω, πώς να μιλάω, πώς να περπατάω, τι να φοράω, το μήνυμα που λάμβανα πάντα ήταν πως με κάποιο τρόπο ήμουν “λάθος”», περιέγραψε.

«Η προσπάθεια να είμαι κάποιος που δεν ήμουν ήταν εξαντλητική. Εύχομαι, ως παιδί, να είχα κοιτάξει τον κόσμο και να είχα σκεφτεί “Θα είναι εντάξει, υπάρχει χώρος για εμένα”. Εύχομαι να είχα δει κάτι που να έλεγε “ο καθένας είναι υπέροχος”», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σημείωσε ο σχεδιαστής, ο καθένας είναι μοναδικός. «Και με λίγη περισσότερη αγάπη, αποδοχή και κατανόηση στον κόσμο, μπορούμε όλοι να αισθανθούμε περισσότερο ελεύθεροι να είμαστε ο πραγματικός, υπέροχος εαυτός μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο