Shadow

163εκ. αναζητήσεις στην Google: «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς»

«Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα, χωρίς να το ξέρει κανείς» ήταν η φράση, που αναζητήθηκε 163 εκατομμύρια φορές στο Google, κατά τη διάρκεια του 2020.

Στο τέλος του 2020, με την πανδημία, ωστόσο, να βρίσκεται μόλις στα μισά της, οι ειδικοί ανέφεραν ότι η κοινωνική και οικονομική πίεση έφεραν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των γυναικοκτονιών ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με το NBC News.

Περαιτέρω έρευνα, από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι γκούγκλαραν συγκεκριμένες και ανησυχητικές φράσεις που σχετίζονται με επιθέσεις σε γυναίκες. Σύμφωνα με μια μελέτη στο The Journal of General Psychology, η φράση “Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα, χωρίς να το ξέρει κανείς” αναζητήθηκε από το Google 163 εκατομμύρια φορές – αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με το MSNBC.

Η φράση: «Θα τη σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι», αναζητήθηκε 178 εκατομμύρια φορές, ενώ η φράση «πώς να ελέγξεις τη γυναίκα σου» αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές. Η τελευταία αναζήτηση σημείωσε 67% αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Παρόλο που δεν είναι σαφές το φύλο των ανθρώπων που αναζητούν αυτές τις φράσεις, το ποσοστό βίας έναντι των γυναικών δείχνει ότι είναι τα θύματα συντριπτικά στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι γυναίκες.

Αντίθετα, η φράση “θα με σκοτώσει” πληκτρολογήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια συγκλονιστική αύξηση 84% από το 2019. “βοήθησέ με, δε θα φύγει” και “με χτυπάει όλη την ώρα” ήταν οι δύο επόμενες αναζητήσεις.

Η πανδημία ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να κάνουν τηλεργασία, καθώς τα γραφεία έκλεισαν, λόγω προφυλάξεων ασφαλείας. Πριν από την πανδημία, ωστόσο, οι γυναίκες ξεπέρασαν σε αριθμό τους άνδρες ως εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με έκθεση από το CNBC.

Σήμερα, πολλές γυναίκες βρίσκονται σε βίαιες καταστάσεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως υφίστανται βία και οι νεότερες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι γυναίκες, γενικά, είναι πιο πιθανό να βιώσουν βία στη διάρκεια της ζωής τους.

«Η βία εναντίον των γυναικών είναι ενδημική σε κάθε χώρα και πολιτισμό, προκαλώντας βλάβη σε εκατομμύρια γυναίκες και στις οικογένειές τους και έχει επιδεινωθεί από την πανδημία COVID-19», δήλωσε ο δρ .Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

«Αλλά σε αντίθεση με την COVID-19, η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να σταματήσει με ένα εμβόλιο. Μπορούμε να την πολεμήσουμε μόνο με βαθιές και συνεχείς προσπάθειες – από κυβερνήσεις, κοινότητες και άτομα – για να αλλάξουμε τις επιβλαβείς συμπεριφορές, να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε ευκαιρίες και υπηρεσίες για γυναίκες και κορίτσια και να προωθήσουμε υγιείς και αμοιβαία σεβαστές σχέσεις» , πρόσθεσε ο Ghebreyesus.

Τον Απρίλιο του 2020, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, μίλησε για την αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ως αποτέλεσμα των εντολών παραμονής στο σπίτι.

“Έχουμε δει μια τρομακτική παγκόσμια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας”, δήλωσε ο Guterres, σύμφωνα με το HuffPost.

“Για πολλές γυναίκες και κορίτσια, η απειλή είναι μεγαλύτερη, εκεί όπου θα έπρεπε να είναι ασφαλείς: στα σπίτια τους. Προτρέπω όλες τις κυβερνήσεις να καταστήσουν την πρόληψη και την αποκατάσταση της βίας κατά των γυναικών βασικό μέρος των εθνικών τους σχεδίων αντιμετώπισης για την COVID-19” πρόσθεσε ο Guterres.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να παράσχουν πόρους και βοήθεια για την καταπολέμηση του αριθμού των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, όπως ανέφερε προηγουμένως το Blavity.

Τα μέλη του Κογκρέσου εξασφάλισαν σχεδόν 45 εκατομμύρια δολάρια για καταφύγια οικογενειακής βίας και 2 εκατομμύρια δολάρια για την Εθνική Γραμμή Εθνικής Οικιακής Βίας σε ένα από τα νομοσχέδια τόνωσης που εγκρίθηκαν πέρυσι.

Για την Ελλάδα αφήνουμε παρακάτω μερικά χρήσιμα τηλέφωνα από το οδηγό αυτοφροντίδας για την καραντίνα:

  • Γραμμή 15900 (24ωρη) για την έμφυλη βία
  • Γραμμή 1018 (24ωρη) για την αυτοκτονικότητα
  • ΛΟΑΤΚΙ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο είναι εκτός λειτουργίας. Παρακολουθείτε τις εξελίξεις γύρω από την επαναλειτουργία της εδώ)
  • Γραμμή 10306 για τον κορονοϊό
  • Γραμμή 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (24ωρη)
  • Γραμμή 1595 για ζητήματα αστεγίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English