Ρόδος: 31χρονο τρανς άτομο ζούσε για δέκα χρόνια απομονωμένο σε μία τρώγλη

Ένα 31χρονο τρανς άτομο, που ζούσε σε ένα τρανσφοβικό και στιγματιστικό περιβάλλον στη Ρόδο, αναγκάστηκε να απομονωθεί σε τρώγλη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην κατάθλιψη.

Το άτομο βρίσκονταν για δέκα χρόνια έγκλειστο και απομονωμένο σε μια τρώγλη στο πατρικό του σπίτι, στο χωριό Αρχάγγελος της Ρόδου, όπου ζούσε μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του in12.gr Γιάννη Κουμέντο, πριν από δύο χρόνια είχε γίνει μία ανώνυμη καταγγελία και εκπονήθηκε έκθεση από αρμόδια/ο κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, με ακόλουθη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις τελευταίες δύο μέρες το άτομο βρίσκεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αντιμετωπίζει προκλήσεις ψυχικής υγείας, ενώ είναι φανερό ότι έχει πιθανά ιατρικοποιηθεί η τρανς ταυτότητά του.

Η ομάδα των αστυνομικών που κλήθηκε να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση, βρήκε το θύμα σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία του σπίτι. Τα άκρα του έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών του δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια και η εικόνα του υπνοδωματίου θύμιζε σκηνές από θρίλερ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο