Βασίλης Τερλέγκας: «Συγγνώµη ζήτησα µόνο για µία απρεπή φράση, ότι δεν γουστάρω να τον παίρνει ο γιος µου»

Συνέντευξη στον Αντώνη Μποσκοΐτη έδωσε ο Βασίλης Τερλέγκας, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, την ομοφοβική δήλωση που είχε κάνει το 2016 σε τηλεοπτική εκπομπή

Διαβάστε το απόσπασμα όπως δημοσιεύτηκε στη Documento.

∆εν φοβάστε µη σας πουν σεξιστή;

Ας µε πουν και σεξιστή και τροτσκιστή και ό,τι θέλουν. Οµοφοβικό µη µε βγάλεις µόνο, όπως µ’ έχουν βγάλει. Συγγνώµη ζήτησα µόνο για µία απρεπή φράση, ότι δεν γουστάρω να τον παίρνει ο γιος µου. Ο οµοφυλόφιλος είναι παιδί του θεού κι αυτός, όλοι κάτω απ’ τη γη προερχόµαστε, απ’ τη δηµιουργία. Εγώ είπα ότι δεν θα έφευγα και πολύ χαρούµενος απ’ αυτό τον κόσµο αν ο γιος µου γινόταν οµοφυλόφιλος. Θα τον στήριζα; Βεβαίως και θα τον στήριζα και το είπα. Ασε το άλλο, ότι κατέβηκε ο θεός και µου έφτιαξε το λάστιχο.

Με αυτό είχα πεθάνει στο γέλιο, το οµολογώ.

Μοιάζω για τρελός; Είπα το εξής: επειδή δεν το ’χω πολύ µε το αυτοκίνητο, µια φορά δεν θεώρησα τυχαίο ότι βρέθηκε ένας µες στο σκοτάδι και µου έφτιαξε το αυτοκίνητο. Κατέβηκε απ’ το αυτοκίνητό του, αυτό έφυγε µε τον οδηγό του και τον άφησε εκεί, µε αναγνώρισε, φόραγε µια κουκούλα, µου άλλαξε στο τσακ µπαµ τη ρεζέρβα και µου είπε: «Για καλό έγινε, παλικάρι µου, µη στενοχωριέσαι. Μπορεί παρακάτω να έπεφτες κάπου». Γυρνάω να του πω «δίκιο έχεις» και χάθηκε µες στο σκοτάδι, κάπου στον Κόκκινο Μύλο. Επαναλαµβάνω, δεν το θεωρώ τυχαίο, ποτέ δεν είπα όµως ότι κατέβηκε ο θεός και µου έφτιαξε το λάστιχο. Είναι δυνατόν; Ελεος! Για ποια δηµοκρατία και ισονοµία πολιτών µιλάµε µετά; Πληρώνω φόρους στον τόπο µου και απαιτώ να µη µε χλευάζει κανείς, όπως δεν χλευάζω κι εγώ κανέναν.

Πέρα από την αγανάκτησή σας, αυτό ήταν κοµµατάκι αστείο, σε αντίθεση µε τα άλλα περί οµοφυλοφιλίας.

Ξέρετε ότι το βράδυ στο µαγαζί όπου τραγούδαγα ήρθαν και µ’ έπιασαν καµιά τριανταριά φίλοι µου καλοί, όλοι οµοφυλόφιλοι; «Είναι τρελοί οι άνθρωποι, εσένα λένε οµοφοβικό;» µε ρώταγαν. Για τα παιδιά µου όµως έχω το δικαίωµα να λέω την άποψή µου. Μέχρι να πάνε 18 χρόνων.

Το πρόβληµα ξεκινάει από το ότι θεωρείτε την οµοφυλοφιλία κάτι κακό, µεµπτό.

∆εν επιβάλλω τίποτε, είπα απλώς τι θα ήθελα για τα παιδιά µου. Κι εκεί πάνω πέταξα τη φράση, για την οποία απολογήθηκα.

Και την άλλη µέρα σας στόλισαν από οµοφοβικό έως φασίστα.

Φασίστα; Γιατί;

Λόγω µη ανοχής στη διαφορετικότητα.

Ξέρουν όλοι αυτοί τι έχω κάνει εγώ υπέρ των διαφορετικών ανθρώπων; Κανείς δεν ξέρει! Μία από τις µεγαλύτερες Ελληνίδες συγγραφείς, την Ιωάννα Καρυστιάνη, τη γνωρίζεις;

Φυσικά.

Εχεις διαβάσει τον «Αγιο της µοναξιάς» που αναφέρεται στον Τερλέγκα; Για µένα το έγραψε και για το λαϊκό τραγούδι µέσα από τη µυθοπλασία. Μπεστ σέλερ, πήγα και πήρα πέντε έξι βιβλία και δεν µου έµεινε κανένα, τα έδωσα σε φίλους. Ποτέ δεν την έχω γνωρίσει, ξέρω όµως ότι ο «Αγιος της µοναξιάς» σ’ εµένα αναφέρεται. Γιατί έγραψε για µένα η γυναίκα αυτή; Με τα στραβά µου, µε τα κακά µου, µε τους καπνούς, µε τα µπουζούκια, µε όλα αυτά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο