Ομοφοβική επίθεση στη γνωστή γυναικεία κολεκτίβα Beaver

Μια ομοφοβική επίθεση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στη γνωστή γυναικεία κολεκτίβα “Cafe- Bar Beaver”. Το περιστατικό της επίθεσης  γνωστοποίησε δημόσια η ίδια η κολεκτίβα, μέσα από την επίσημη σελίδα της στο στο Facebook.

«Το βράδυ της πέμπτης 15/10 ζήσαμε στο Beaver το πιο δύσκολο βράδυ, από όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας. Ένας άνδρας που κυκλοφορεί μόνος του και συνήθιζε να περνάει από το Βeaver και να κάνει λεκτικές επιθέσεις με σεξιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο, επιτέθηκε σωματικά σε γυναίκες που έπιναν το ποτό τους στο beaver. Η βιαιότητα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αλλά και συλλογική αντίδραση από όσες ήταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί. Έχει γίνει σύλληψη και έχουν ασκηθεί μηνύσεις.
Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να πούμε ότι λυπόμαστε πολύ για όσες ζήσαν αυτή την επίθεση, μέσα σε έναν χώρο που έχουμε προσπαθήσει με πολύ κόπο να κάνουμε ασφαλή. Δυστυχώς η κοινωνική βία δεν μπορεί να περιφρουρηθεί πάντα. Κρατάμε όμως δυνατά μέσα στην καρδιά μας την αλληλεγγύη, την αλληλοφροντίδα και την αμεσότητα της αντίδρασης που ζήσαμε εκείνο το βράδυ και αυτά μας οπλίζουν με κουράγιο για να συνεχίζουμε και να διεκδικούμε την ελευθερία και την ασφάλεια.
Τέλος και πιο σημαντικό από όλα εκφράζουμε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας για την Β., το σκυλάκι της φίλης μας Ρ. που μέσα στον πανικό έφυγε τρέχοντας και έχασε την ζωή του.»

Το βράδυ της πέμπτης 15/10 ζήσαμε στο Beaver το πιο δύσκολο βράδυ, από όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας. Ένας άνδρας…

Gepostet von Beaver am Montag, 19. Oktober 2020

πηγή: t-zine.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο