12 Σεπτεμβρίου: Aποκλειστικά οnline η κεντρική ημέρα του φετινού Athens Pride

Τη διεξαγωγή της κεντρικής ημέρας του φετινού Athens Pride στις 12 Σεπτεμβρίου και αποκλειστικά online ανακοίνωσε πριν από λίγο η ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ.

“Λόγω του συνεχιζόμενου κινδύνου του COVID-19 και του αισθήματος ευθύνης που φέρουμε ως ομάδα διοργάνωσης του Athens Pride 2020, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την κεντρική ημέρα του Athens Pride 2020, στις 12 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά online, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση

Έτσι δεν θα διακινδυνεύσουμε την εξάπλωση του ιού, θέτοντας σε κίνδυνο άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και την περαιτέρω στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Φέτος, λοιπόν, θα είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο, θα τις ενώσουμε όμως ψηφιακά, φτάνοντας έτσι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε σπίτι σε μια βραδιά γεμάτη ζεστασιά, ορατότητα και περηφάνια! “

Tο Αthens Pride Week θα πραγματοποιηθεί 4-11 Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας πλήθος (οnline και μη) δράσεων, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η κεντρική ημέρα του φεστιβάλ αποκλειστικά online.

Παράλληλα, γίνεται κάλεσμα σε όλα τα μέλη της κοινότητας να μοιραστούν ιστορίες που να αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα. Ιστορίες με στιγμές που μας έκαναν να κλάψουμε, να φοβηθούμε, που μας έβγαλαν στους δρόμους, μας πόνεσαν, μας έδωσαν δύναμη (μπορείς να τις στείλεις εδώ).

Η δύναμη των ιστοριών μας θα αναδείξει τις διεκδικήσεις μας για μια ισότιμη και δίκαιη ελληνική κοινωνία. Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι έως 150 λέξεις, βιωματικές και να αποτυπώνουν την ΛΟΑΤΚΙ ελληνική πραγματικότητα. Θα δημοσιευτούν στα social media του Athens Pride ανώνυμα. Μέρος τους θα συμπεριληφθεί στην κεντρική καμπάνια του AP 2020.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο